Руската подводница Рязан не успя да изстреля междуконтинентална ракета по

...
Руската подводница Рязан не успя да изстреля междуконтинентална ракета по
Коментари Харесай

Руска подводница не успя да изстреля междуконтинентална ракета на учения

Руската подводница " Рязан " не съумя да изстреля междуконтинентална ракета по време на ученията " Гром-2019 ", заяви Канал 3.

От съветското военно министерство обявиха, че изстрелването е съзнателно анулирано, само че въпреки всичко по механически аргументи. Според специалисти и ракетата, и подводницата са остарели, тъй че проблемите с пуска не изненадват никого.

По време на стратегическите учения по време на изстрелването на две междуконтинентални балистични ракети Р-29Р, подводницата K-44 " Рязан " едната от тях не излезе от шахтата на пусковата установка. Вестник " Ведомости " първи заяви за това.

Като се базира на неизвестен източник, непосредствен до министерството на защитата, вестникът заяви, че повода може да бъде отвод в системата за надзор на изстрелване на подводницата.

Руското министерство на защитата удостовери, че една от ракетите не е изстреляна, само че акцентира, че това е умишлено решение на командването.

" След оценка на информацията за техническото положение на една от ракетите на подводницата " Рязан ", получена директно преди изстрелването, беше решено да не се употребява за подготвителен удар. Отмяната на изстрелването на тази ракета не се отрази на сполучливите резултати на учението " Гром ", " се споделя в известието на пресслужбата на министерство на защитата.

В ученията " Гром-2019 " участваха пет атомни подводници от северния и Тихоокеанския флот. Те изстрелваха ракети от Баренцово и Охотско море. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР