Руската плувна легенда Александър Попов и легендата в овчарския скок

...
Руската плувна легенда Александър Попов и легендата в овчарския скок
Коментари Харесай

Обвинение към Сергей Бубка и Александър Попов - взели подкуп, за да гласуват за Рио`2016

Руската плувна легенда Александър Попов и легендата в овчарския скок Сергей Бубка бяха упрекнати, че са приели рушвет в подмяна на това да поддържат кандидатурата на Рио де Жанейро за хазаин на Олимпийските игри през 2016 година
" Дори не гласувах за Рио ", съобщи 47-годишният Попов, един от тримата руснаци, членове на Международния олимпийски комитет. Бубка, който оглавява Украинския олимпийски комитет, също отхвърли обвиняванията: " Напълно отхвърлям всички подправени изказвания ".
Бразилски медии цитират някогашния губернатор на Рио Сержио Кабрал, който е в пандиза по обвинявания в корупция, съобщи БГНЕС. В съда той съобщи, че е оказал помощ за реализирането на скица за рушвет, с цел да бъде определен точно бразилският град за хазаин на Летните олимпийски игри преди 3 години.
Той твърди, че въпросната сума е 2 млн. $ общо и е била обезпечена благодарение на някогашния президент на ИААФ /Международната асоциация на лекоатлетическите федерации/ Ламин Диак. Кабрал твърди още, че Попов и Бубка също са били измежду хората, получили от подкупа.
" Моите юристи ще пишат на господин Диак, с цел да изясни обвиняванията, отправени ми от господин Кабрал. Неговите изказвания са погрешни ", споделя Бубка.
Попов също означи, че в никакъв случай не е взел участие в каквито и да било договаряния по тези въпроси с хората, упоменати в медиите. " Не ги познавам и не съм контактувал с тях ", твърди той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР