Руската платформа за таксиметрови услуги Максим демонстрира пълен непукизъм по

...
Руската платформа за таксиметрови услуги Максим демонстрира пълен непукизъм по
Коментари Харесай

Такси Максим си работи месеци, след като КЗК го спря

Руската платформа за таксиметрови услуги " Максим " показва цялостен непукизъм във връзка с правния ред у нас. Компанията, наподобява, не е прекратила таксиметровата си активност и е траяла да работи у нас четири месеца, откакто Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разпореди прекъсването ѝ през юни тази година.

Заради множеството сигнали, че " Максим " не извършва решението на комисията, Комисия за защита на конкуренцията се е самосезирала и преди дни е образувала ново произвеждане против компанията – за вероятно несъблюдение на решение на органа, излиза наяве от неговия уеб страница.

След като години наред " Такси Максим " работеше у нас безотговорно, през март управляващите се задействаха от медийни изявления и на фона на митинги, а Комисия за защита на конкуренцията образува произвеждане по случая.

На 3 юни антимонополният орган разгласява решението си, съгласно което платформата би трябвало неотложно да приключи активността си на територията на България и да заплати наложената санкция от 3520 лева

Според комисията сдружението реализира нелоялна конкуренция, защото няма нужните разрешителни за осъществяване на транспортна услуга.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР