Руската петролна Лукойл“ е закупила елитния футболен клуб Спартак (Москва),

...
Руската петролна Лукойл“ е закупила елитния футболен клуб Спартак (Москва),
Коментари Харесай

„Лукойл“ придоби Спартак и стадиона му

Руската петролна „ Лукойл “ е закупила елитния футболен клуб Спартак (Москва), както и стадиона в Москва, където той играе домакинските си мачове. Спартак се раздрусва от финансови проблеми вследствие на военната интервенция на Русия в Украйна, която провокира вълна от западни наказания против Москва и в допълнение изолира съветската бизнес общественост.

До момента „ Лукойл “ бе общоприет спонсор на Спартак повече от две десетилетия. Сега компанията съобщи, че придобиването на 100% дял в клуба значи, че дългогодишният притежател и президент Леонид Федун ще се откаже от всичките си мениджърски функции.

Федун се отдръпна от поста вицепрезидент на „ Лукойл “ през юни. Милиардерът купи клуба през 2004 година, когато той беше в съществени финансови усложнения.

Искам да изразя откровената си признателност на моите другари и сътрудници от „ Лукойл “, че се съгласиха да поддържат подобен важен обществен план като Спартак в тази сложна обстановка “, сподели Федун в изказване на уеб страницата на клуба.

През май Nike приключи спонсорския си контракт със Спартак, 10-кратен първенец на съветската Висша лига, защото те няма да вземат участие в европейските надпревари през идващия сезон заради дейностите на Русия в Украйна.

Спартак Москва разпусна тима си от второ равнище, базирайки се на финансови усложнения и нуждата да понижи бюджета си.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР