Руската петролна компания Роснефт предприе поредната стъпка по оспорването на

...
Руската петролна компания Роснефт предприе поредната стъпка по оспорването на
Коментари Харесай

Роснефт оспорва в съда отнемането на германските си подразделения

Руската петролна компания " Роснефт " предприе следващата стъпка по оспорването на налагането на държавен надзор върху неговите подразделения в Германия, оповестява Ройтерс, като се базира на юристи на компанията, предава Българска телеграфна агенция.

През март немски съд отхвърли желае на " Роснефт " против хода на Берлин. Според съдиите решението на управляващите от септември м.г. е било взето заради съображения, че може да се стигне до спирания на доставките на нефт до захранващата Берлин рафинерия " Швет ", която попада под държавен мандат. Ден след решението на съда Берлин удължи държавния надзор върху подразделенията на " Роснефт " в Германия с още шест месеца.

Кантората, защитаваща ползите на съветската компания в Германия - " Малмeндир лигъл " (Malmendier Legal), твърди, че съдът не е изслушал причините на " Роснефт " и не е взел поради доста от доказателствата. В понеделник юристите са внесли 32-странично обжалване във Федералния административен съд, базирайки се точно на тази грешки.

" Роснефт " смята това за подготовка за конституционно обжалване на отнемането на подразделенията му и готви тъжби и пред Европейския съд по правата на индивида, Арбитражния съд за отбрана на вложенията и Европейския съд, показват от адвокатската адвокатска фирма.

Германското министерство на стопанската система отхвърли коментар по въпроса.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР