Руската опозиция няма намерение да спира митингите и оспорва забраната

...
Руската опозиция няма намерение да спира митингите и оспорва забраната
Коментари Харесай

Руската опозиция няма намерение да спира митингите

Руската съпротива няма желание да стопира митингите и оспорва възбраната на столичното кметство да провежда в събота ново протестно шествие в центъра на Москва, написа "Независимая газета ".

Десетки хиляди участваха на 10 август в митинг-концерт в Москва във връзка локалните избори през септември - нова демонстрация в поддръжка на нерегистрирани от управляващите опозиционни и самостоятелни претенденти. Опозицията настоя да бъдат прекъснати делата против участници в митинги и да бъдат освободени задържаните досега; обществено да се проверяват виновниците в нарушавания на изборното законодателство и да им се потърси отговорност, припомня вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.

"Засега не насочваме апел за неразрешена демонстрация ", прецизира Андрей Морев - един от уредниците на съботната акция, обжалвали възбраната пред самото кметство с юридическа аргументация. В отхвърли на московските управляващи прозират съгласно него политически аргументи. Стремежът е да се отслаби протестната вълна, само че "според анкети в обществените мрежи това нервира хората и всички отводи ще усилват броя на протестиращите ", прибавя Морев.

Опозицията най-вероятно ще подава поръчки за митинги чак до самия избор през септември. "Несъгласните " са декларирали още две акции за 24 август. Опозиционери показаха, че са подготвени да митингуват всеки уикенд, до момента в който управляващите не изпълнят настояванията им - да записват самостоятелните претенденти и да отсрочат септемврийските избори за московски парламент, прибавя "Независимая газета ".

Юристи предизвестяват, че да се упорства за правдивост, заобикаляйки закона, значи избор на доста рисков път, написа "Росийская газета ".

Алексей Куприянов, показан като "почетен юрист на Русия ", изяснява в публикация за официоза за какво участниците в противозаконни съгласно него "мирни разходки " отвън региона на позволени манифестации нарушават наказателния кодекс.

"Само по себе си държавното контролиране не нарушава конституцията " на Русия. Съответно самоуправството на жители, упражняващи своето право на независимост на събиранията, "няма никакво съображение и по тази причина е безусловно неприемливо ", декларира юристът.

В съветския цивилен кодекс написа, че "не се позволяват дейности, заобикалящи закона с противоправна цел а също по този начин друго очевидно недобросъвестно практикуване на цивилен права (злоупотреба с правото) ". Като назовават едно шествие или проява "разходки ", уредниците работят точно "заобикаляйки закона ", акцентира той.

"На никой, който е с всичкия си, не би хрумнало да порицава " съгласно него съветските специфични закони, от дълго време забранили голям брой мотиви за обществени прояви. "Как ще ви хареса да вземем за пример поръчка за шествие на престъпни босове, протест в поддръжка на фашизма или митинг в отбрана на геноцида в Руанда, Африка? (...) Кому се е приискало да отгледа по нашите булеварди семената на "арабска пролет ", примесена с "майдан "? " - пита създателят. Според него политическите лозунги на московските митинги издават план, чиято цел е "държавната власт, а не московската ".

Междувременно Московският градски съд "връща на старта " на изборната акция Сергей Митрохин от управлението на опозиционната партия "Яблоко ", оповестява "Комерсант ". Вчера съдът е удовлетворил жалбата на Митрохин против отхвърли да бъде регистриран за идните избори като претендент за народен представител в московския парламент. Политолози, представени в "Комерсант ", назовават това "правилен политически ход на властта ", целящ "да разцепи " опозицията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР