Руската оперативно-тактическа и армейска авиация удари през нощта 20 региона

...
Руската оперативно-тактическа и армейска авиация удари през нощта 20 региона
Коментари Харесай

Конашенков: Руските въздушно-космически сили нанесоха удари по 20 района в Украйна

Руската оперативно-тактическа и армейска авиация удари през нощта 20 района с украински войски и военна техника, заяви представителят на Министерството на защитата Игор Конашенков.

Той посочи, че ударите са нанесени в регионите на обитаемоте места Шнурки, Новониколаевка, Александровка.

„ Руските системи за противовъздушна защита унищожиха 13 украински безпилотни летателни апарата. Също по този начин в региона на Донецк във въздуха беше свалена украинска тактическа ракета „ Точка-У “, добави генерал-майорът.

Освен това съветските ракетни сили и артилерия поразиха 1001 украински военни цели за един ден, в това число 58 командни пункта, 162 артилерийски огневи позиции, 771 замъци и региони за струпване на жива мощ и военна техника.

Конашенков добави, че съветската войска и Народната милиция на ЛНР са поели контрола над град Кременная, който украинските националисти трансфораха в укрепен регион.

На 24 февруари Русия стартира специфична военна интервенция за демилитаризиране и денацификация на Украйна. Според Владимир Путин задачата му е „ да отбрани хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години “. Според Министерството на защитата въоръжените сили нападат единствено военна инфраструктура и украински войски и към този момент доста са понижили бойния капацитет на Украйна. Основната задача на интервенцията в съветското военно ведомство се наричаше освобождението на Донбас. На 19 април външният министър Сергей Лавров разгласи началото на идната фаза на специфичната интервенция.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР