Руската офанзива срещу Бахмут, малък град в украинската Донецка област,

...
Руската офанзива срещу Бахмут, малък град в украинската Донецка област,
Коментари Харесай

Киев: Руската армия прилага в Бахмут тактиката на изпепелената земя

Руската атака против Бахмут, дребен град в украинската Донецка област, стана най-голямата борба от началото на съветското настъпление в Украйна през февруари 2022 година.

" Врагът мина към по този начин наречената тактичност на изпепелената земя от Сирия ", съобщи Сирски. Той сподели, че обстановката е сложна, само че контролируема, и че съветските сили изпращат специфични сили и десантчици, с цел да оказват помощ на настъплението си, откакто групата " Вагнер " се е оказала изтощена .

Ройтерс акцентира, че не е в положение да ревизира информацията от фронтовата линия.

Според изтекли неотдавна в обществените мрежи хипотетични документи на Пентагона, съветското управление предлага на своите бойци финансов бонус за възможното заличаване на натовски танкове, оповестява украинската организация УНИАН.

Междувременно създателят на съветската часта войска Вагнер Евгений Пригожин съобщи, че Украйна е подготвила за контранастъпление над 200 000 военни, а съгласно някои източници - до 400 000. Пригожин акцентира, че този факт не трябва да бъде подценяван.

Миналата седмица украинските въоръжени сили оповестиха, че 40 000 бойци в 8 щурмови бригади са в подготвеност за атака.

РИА Новости цитира украински и западни специалисти, че едно от направленията на удара е Запорожка област за излаз към Азовско море и спиране на сухопътния кулоар към Крим.

От съветска страна неведнъж обявиха, че са подготвени за всевъзможни дейности от страна на украинските сили.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР