Руската офанзива продължава тихо да замира три месеца след своето

...
Руската офанзива продължава тихо да замира три месеца след своето
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Краят на специалната военна операция

Руската атака продължава безшумно да замира три месеца след своето начало. Резултатите са повече от посредствени - с цената на хиляди жертви в личен състав и изтънели ресурси от снаряди руснаците съумяха да обкръжат на половина два приблизително огромни украински града (Бахмут и Авдеевка).

Update: forces continued offensive ops. in & around Bakhmut on Apr. 15.

The???????? General Staff reported that heavy battles continued in Bakhmut & that Russian forces conducted unsuccessful offensive ops. near Khromove (2km W. of Bakhmut).
— ISW (@TheStudyofWar)

(Карта на Бахмут към 16 април)

Не всички в Русия обаче са на мнение, че войната е цялостен неуспех. На 15 април Евгений Пригожин популяризира изказване, в което посочи, че  " специфичната военна интервенция " (СВО) е постигнала своите цели " в прочут смисъл " и по тази причина в този момент е " идеалният миг " да й бъде поставена точката. Преди това, несъмнено, трябвало да бъдат съхранени дотук окупираните територии в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие. А Крим от единствено себе си се подразбира, че " навсегда " щял да бъде съветски.

Пригожин показва и други стратегически успехи на СВО - превръщането на Азовско море във вътрешно за Русия, завладяването на повече територии по Черно море и основаване на сухопътен кулоар с Крим.

До какъв брой откровен е шефът на " Вагнер " в изказването си е комплицирано да се допусна. На 14 април цитира позиция на предприемача, в която той изрично отхвърля идеята за договаряния за преустановяване на войната и приканва руснаците да продължат да се борят. Пригожин поучава Русия да пренебрегва копнежите на " дълбоката страна " по бързо сключване на незадоволително помирение.

Затова апелът на Пригожин за преустановяване на СВО може да е саркастична насмешка с хипотетичните " гълъби на мира " около Кремъл.
" Нито крачка обратно "
В началото на април " Медуза " заяви, че при изпращането на фронта съветските бойци получават паметни бележки, в които са превантивно осъждани за евентуалното си дезертиране. Размишлявайки за съветското оттегляне през есента на 2022 година, създателите на меморандума обстойно и нашироко цитират известния Указ № 227 на Сталин, по-известен като  " Нито крачка обратно! ". Той е издаден в средата на лятото на 1942 година, когато след провали при Харков, Воронеж и Донбас, Червената войска се отдръпва към Кавказ и Сталинград. 

Документът не разрешава на бойците да отстъпват без да са получили нареждане; заповядано е да се убиват на място " страхливците " ; въведени са и специални отряди за тези, които са " показали безволие или психическа нестабилност ". Те са изпращани на най-кървавите точки на бойното поле, " с цел да изкупят " измяната си.

Изглежда, че самобитна версия на " Нито крачка обратно " е задействана и за " специфичната военна интервенция " в Украйна. Военният специалист " Татаригами " разгласява запис от заповед на съветски боен шеф, който подрежда на подчинените си командирите си да убиват всички съветски бойци, които бягат от фронта.

Today, I received an interesting video featuring recorded intercepts of????????russian radio communication, revealing orders to shoot their own retreating troops. I have translated and added subtitles to the video for greater accessibility and understanding.
— Tatarigami_UA (@Tatarigami_UA)

Рашисти на седмицата
Настъпи тържествената част, в която награждаваме популяризиралите се през миналите седем дни " рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден " получава съветския народен представител Олег Нилов. Той предложи мярка, която евентуално доста би се харесала на Кремъл, не толкоз на елементарния съветски жител.

" Използва се в доста страни, в това число и в Украйна. Военен налог. Докато " специфичната военна интервенция " продължава, може да наложим боен налог. Няколко % - 2-3% да се добавят към налога върху приходите на физическите лица. Какво? Нима това ще е някакъв непосилен разход или загуба? ".

MP Oleg Nilov suggests adding a 2-3% " war tax " to Russians` personal income tax
— Francis Scarr (@francis_scarr)
Измина близо половин година от сполучливата украинска контраатака в Харковската област. Достатъчно време, с цел да стартира пренаписването на историята. Например, съгласно водещия Владимир Соловьов Западът измамил руснаците, които напуснали Харковската област в жест на благосклонност, като мислили, че по този метод щял да бъде комплициран завършек на войната. 

" Харков няма да се повтори. Впрочем, ние изоставихме голяма територия, без да загинат огромен брой наши бойци. Ние загубихме доста територии като жест на благосклонност, тъй като помислихме, че всичко е завършило и когато ни излъгаха, като ни споделиха в Истанбул, че те (Западът) ще подпишат, нали по този начин? Осем години бяхме мамени с Минските съглашения. Когато Западът споделя: " Сега ще предложим на руснаците избрани условия ", за идиоти ли ни вземат? Само Васил Дмитриевич може да предложи мир. Дори патриархът споделя: " За какво може да се договаря с вас, какво Великденско преустановяване на огъня. Вие сте измамници. " Няма с кого и защо да преговаряме. Ако желаят да подхващат нещо - да го създадат. Ние ще създадем каквото е належащо ".

Solovyov says that the Russian army was kicked out from Kharkiv region because Russia was deceived by promising a truce. And, of course, Russia won the Kharkiv retreat.
— TheKremlinYap (@TheKremlinYap)
Споменатият от Соловьов Васил Дмитриевич (Васил Вакаров) е посетител в студиото и аскетично приема подигравката на водещия. Вакаров е някогашен експерт в битката против корупцията в администрацията на Янукович. Напуска при Порошенко, само че остава в страната и сред октомври 2015 година - май 2016 година е заместник-ръководител на украинския " Център за предварителна защита и битка с корупцията ". Днес той живее в Русия, глобен е от Киев и е измежду " умерените " участници в предаванията на Соловьов. Тоест, не поддържа цялостното заличаване на Украйна, а единствено на сегашния режим. Затова Соловьов постоянно го подлага на обществени бичувания, както може да се убедите в следния. 

Носителката на " златен орден " в сегашния брой на " Рашисти на седмицата "  е главната редакторка на RT Маргарита Симонян. На огромен празник като Великден мнозина християни търсят очакване в Библията. Сред тях е и самата Симонян. Тя обаче си пада почитателка на Стария завет. До степен, че сравнява руските закононарушения против човечеството в Украйна с Божиите бедствия в Египет.

" Знаем от Библията какво се случва с тези безбожни хора, които държат цяла нация като пленник. Случват им се 10-те чуми на Египет. Каквото се случва на египтяните и на египетския фараон, който не желаел да разреши на израилтяните да изоставен, е написано в Библията, в Тората. Същите неща се случват в този момент. Невероятно е!

Нека си напомним тези 10 чуми на Египет. 4 от тях се случват тъкмо в този момент. Първата е превръщането на водата в кръв. Тези, които не помнят, прочетете - там реките стават кървави. Ами Деветата чума - три дни мрачевина. Египтяните остават три дни в цялостна мрачевина. Да ви припомня на нещо? Когато с нашите ответни удари унищожаваме украинската инфраструктура и те стоят на мрачно. Една от чумите се назовава Гръмотевица, мълния и градушка. Градушка, която е поразила хората, животните и растенията. Като нашите самоходни ракетни системи " Град ".

И гибелта на първородния наследник. Става дума за мобилизацията. Вече не съм сигурна през коя вълна на мобилизация преминава Украйна. Може би шестата? Това са техните първородни синове. Но към този момент не са единствено първородните, към този момент са всички. Те на процедура изтребиха цялото си мъжко население ".

Russian propagandist Simonyan compares Russia to God and the war to 10 Egyptian Plagues.

That Hague trial cannot come soon enough.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР