Руската офанзива през зимата не успя да постигне целите си

...
Руската офанзива през зимата не успя да постигне целите си
Коментари Харесай

Руската зимна офанзива не постигна целите на Кремъл, според анализ на американски институт

Руската атака през зимата не съумя да реализира задачите си за завладяване на административните граници на Донецка и Луганска област до 31 март. Това се споделя за 1 април.

Институтът за проучване на войната e неправителствена организация, основана във Вашингтон и отчасти финансирана от огромни оръжейни компании.

От института напомнят, че началникът на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов разгласи на 22 декември, че съветските сили концентрират по-голямата част от напъните си върху завземането на Донецка област.

Руските сили започнаха зимната си настъпателна интервенция при започване на февруари по линията Купянск-Сватово-Кремина-Лиман и по определени фронтови линии в западната част на Донецка област.

Министерството на защитата на Англия написа в последната си сводка, че Герасимов не е съумял да разшири съветския надзор над Донбас в Украйна и е постигнал единствено незначителни триумфи, " изразходвайки " животите на активизирания личен състав.

Представителят на украинското разузнаване в изявление за Укринформ, че Герасимов е пропуснал крайния период на Кремъл да превземе Донбас до 31 март и проектите на Русия за нахлуване са провалени.

В разбора си ISW обръща внимание, че измежду съветските военни блогъри от ден на ден се приказва, че Русия може скоро да направи промени във висшето си военно командване поради проваленатата атака.

Началникът на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов, назначен през януари отпред на войските в района на войната, не е оправдал упованията на президента Владимир Путин, написа в отчета.

В разбора се показват разликите в средите на съветското военно командване по това дали да се продължи офанзивата към Бахмут и Авдеевка.

Има и обвинявания, че " неназовани участници може да се пробват да продължат офанзивата по-скоро по персонални аргументи, а не толкоз, водени от разумен метод по въпроса ", написа ISW.

Руски военни блогъри са на мнение, че би трябвало да бъде стихотворец надзор върху Бахмут и Авдеевка, с цел да бъде осъществена подготовка за плануваната украинска атака, която се чака този месец. Наскоро те ускориха рецензиите си към съветското военно управление в Москва. Коментарите на тези ултранационалисти може, както и до момента, да окажат въздействие върху решенията на Путин, написа ISW.

Във видеозапис новосформираният " Клуб на ядосаните патриоти " изрази рецензии към корупцията измежду военното управление и елита в Москва и прикани за предприемане на дейности, написа още в разбора на ISW. Сред участниците в " клуба " е и Игор Гиркин. Той е

Британското министерство на защитата означи във всекидневната си сводка за войната, че съществена причина за доста от смъртните случаи след съветските сили в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР