Руската медия Проект публикува мащабно журналистическо разследване, което разкрива къде

...
Руската медия Проект публикува мащабно журналистическо разследване, което разкрива къде
Коментари Харесай

Разследване разкри имението на Алина Кабаева и децата ѝ от Путин

Руската медия " Проект " разгласява огромно журналистическо следствие, което разкрива къде живеят Владимир Путин и Алина Кабаева дружно с техните деца.

Връзката сред Путин и някогашната олимпийска шампионка по художествена гимнастика е обществена загадка от към 15 години, откакто вестник " Московский сътрудник " за първи път изнася информация, че президентът има извънбрачни връзки с Кабаева.

Според няколко медийни следствия - Алина Кабаева е родила две деца през 2015 и 2019 година, синове, чийто татко е Владимир Путин. Първото момче е родено в клиника в Швейцария, само че откакто това се трансформира в интернационална вест, през 2019 година Кабаева е предпочела да не напуща Русия за второто си раждане.

" Проект " обаче дават отговор на въпроса, който до момента не беше обяснен - къде в действителност живеят Путин и новото му семейство. Разследването на съветските публицисти дава отговор: в резиденцията във Валдай.

До преди 20 години във Валдай има една публична президентска вила. През 2003 година тя е преустроена и осъвременена, само че Путин не харесва актуалния интериор. Когато го питат по какъв начин би желал да наподобява, той дава отговор " Като в Петербург ", което дизайнерите схващат " като в Ермитажа ". И прекатурват имението в бароков замък с обилие на златни орнаменти - както демонстрират и фотоси на " Проект " от вътрешността на постройката.



В последните години към президентския дом пораства " цяло ВИП-село ", написа " Проект ". В къщите в близост са настанени чиновници от съветското НСО и президентската администрация, която се занимава с ръководството на имуществото.

Медията беседва с няколко някогашни и настоящи държавни чиновници, които настояват, че в никакъв случай не са виждали Путин и Кабаева дружно - само че никой от тях не се съмнява, че двамата са сътрудници.

За прикритието на Кабаева се грижат единствено висши офицери от съветската държавна работа по защита.

Но все пак публицистите съумяват да открият косвени следи за това какво се случва с нея. По подигравка - част от тях са оставени в обществените мрежи от дами от обкръжението на Кабаева.

Алина Кабаева разполага с над 20 недвижими парцела на обща стойност към 120 млн. $ в Русия и във Франция, множеството от които са записани на нейни доверени лица.

В няколко от случаите фиктивен притежател на жилищата се води нейната баба Анна Зацепилина, която в никакъв случай не е разполагала с приходи за сходно имущество, а родният ѝ дом е остаряла едноетажна дървена къща в село във Владимирската област покрай Москва.

Имотният статус на Кабаева стартира да се повишава след началото на връзката ѝ с Путин. През 2011 година тя купува четири големи жилището в здания в курортния център Сочи, от които най-внушителният е пентхаус от 2600 кв.м. с басейн, кино и лична площадка за хеликоптер на покрива.

Имението е записано на името на Олег Руднов - дълготраен другар на Путин, който служи като подставено лице в разнообразни имотни и други покупко-продажби с негови скрити активи. През 2006 година Руднов да вземем за пример трансферира безценен парцел в Санкт Петербург на тогавашната държанка на Путин Светлана Кривоногих. През 2007 година Руднов става ръководител на Съвета на шефовете на " обичания вестник на Путин " - " Комсомолская истина ".

Парите за придобиването на парцела са на Emira - кипърска офшорка, която следствието на " Проект " свързва непосредствено с Владимир Путин.

В последните няколко години обаче Кабаева не живее в Сочи, а във Валдай.

" Проект " са се сдобили и със сателитни фотоси, които демонстрират по какъв начин резиденцията на Путин се трансформира - от специфичния му трен до писта за картинг край имението.

От 2020 година стартира строителство на нова постройка на към 800 метра от главния " замък " на президента. Къщата е довършена през 2022 година, а източник на медията твърди, че е направена особено за Алина Кабаева.

Теренът, на който домът се издига, е благосъстоятелност на Юрий Ковалчук - банкер, тясно доближен до Путин.

На равно разстояние от президентската постройка и къщата на Кабаева има и спа-комплекс с криокамера, 25-метров басейн, хамам, сауна, и други

Фактът, че в резиденцията живеят деца, е доказан от източник на " Проект ", който е осведомен с ремонтните работи във Валдай, както и от косвени обществени данни.

През 2020-2021 година на мястото на остарели вертолетни площадки е издигната дребна писта за картинг - съгласно сателитни фотоси. Точно до резиденцията, в близката гора, сред 2016 и 2020 година е издигната огромна детска площадка.

" Проект " откриват още едно удостоверение за това, че Кабаева живее във Валдай.

Една от фотосите, които те намират онлайн, е направена на Червения площад на 9 май 2019 година - точно на Деня на успеха в Москва. На нея се виждат три лекарки от елитната швейцарска АГ-клиника " Света Анна " в Лугано.

Трите дами се снимат на трибуната, която е непокътната единствено за специфични посетители на Кремъл - медията стига до извода, че гинеколожката Наталия Тиебо, здравната сестра Стела Гизелу и неонатологът Петра Катерина Мария Донати-Жене са поканени от Алина Кабаева в символ на признателност за това, че са ѝ помогнали да роди децата си.

Сред антуража на Кабаева са и още няколко дами. Сестрите Екатерина Головачева и Олеся Федина са братовчедки на гимнастичката по майчина линия. Още две сестри - Юлия и Анна Назарова съпровождат Кабаева на разнообразни обществени събития. В компанията е и Елена Ерхан - някогашна състудентка на сестрата на Алина Кабаева Лейсан.

Всяка от петте приятелки работи в организации, свързани или с Кабаева, или с околните на Путин олигарси - от газови компании, през банки, до Националната медийна група, в която Алина Кабаева е шеф.

" Проект " разполагат с изтекла база данни за регистрация на билети за железопътни транспорти в Русия, от които публицистите засичат, че и петте дами от компанията на Кабаева постоянно пътуват до Валдай сред 2015-2022 година

Обикновено те купуват билети до гарите Окуловка и Угловка, които са най-близките станции, отворени за всички жители покрай резиденцията на Владимир Путин.

От 2019 година обаче край Валдай се появява нова ЖП-линия със спирки, които са непокътнати единствено за един човек и неговото семейство - президента.

От сателитните фотоси се вижда, че до новата частна гара край селото Долгие Борода е издигната и вертолетна площадка и нов сектор на шосе, което също води до резиденцията на Владимир Путин.

Навсякъде към нея стоят емблеми на Министерството на изключителните обстановки на Русия, оповестяват публицистите. В прилежащото село Ящерово преди няколко седмици беше инсталиран и комплекс за противовъздушна защита " Панцир ".

Владимир Путин употребява специфичния си трен за пътувания до други две обичани свои резиденции - на юг в Сочи и близкото до Москва Ново Огарьово.

Отново сателитните фотоси демонстрират по какъв начин през 2015 година в Ново Огарьово се появява ЖП-гара на 400 метра от имението на Путин. До вилата му е издигнат нов асфалтов път. Гарата е затворена за елементарни жители, към нея има висока ограда и видеонаблюдение. Изграждането на гарата до резиденцията " Бочаров бързей " в Сочи се случва през 2017 година Линията също скрита от главния стоманен път с ограда.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР