Руската медия Първи канал разпространи видео, в което обвиняемите за

...
Руската медия Първи канал разпространи видео, в което обвиняемите за
Коментари Харесай

Шокиращо видео: Обещание за 1 млн. рубли на извършителите терористичната атака в Москва

Р уската медия Първи канал популяризира видео, в което обвинените за организирането на терористичното нахлуване в концертната зала „ Крокус сити хол “ в град Красногорск край Москва са показали име на хипотетичен уредник на атентата, който им е заречен по един милион рубли (близо 10 хиляди евро) на всеки, които е трябвало да получат в Киев , заяви ТАСС, като се базира на видеото, излъчено в Първи канал. Нито една от международните организации Франс прес, Ройтерс, Асошиейтед прес и ДПА не предава обявената от ТАСС информация. Те напомнят, че отговорност за терористичния акт пое клонът на групировката „ Ислямска страна “ в Афганистан. Коментар на обявената от Първи канал информация има в украинската организация УНИАН.

Във видеото от разпита на обвинените за офанзивата в Подмосковието, извършен от съветската Федерална работа за сигурност, излъчено по Първи канал на съветската телевизия един от обвинените споделя, че човек на име Сайфуло им споделил, че би трябвало да отидат в Киев, където ще им бъдат дадени по милион рубли. Друг обвинен декларира, че им е била обещана помощ да пресекат украинската граница. „ Ние тръгнахме за Киев, където трябваше да чакат парите – по един милион рубли. Сайфуло сподели, че там ще ни чакат на границата на Украйна момчета, които ще ни оказват помощ да преминем границата и да стигнем в Киев “, споделя той.

Украинската организация УНИАН, разяснявайки изнесената от съветския Първи канал информация, назовава този съветски канал " пропагандистки " и преразказва версията, която тиражират по време на разпит обвинените за офанзивата в " Крокус сити хол ". 

" Пропагандистите настояват, че мъжете са били арестувани на 141 км преди границата, като се твърди, че са получили указания от своя лидер, който им е подготвил два коридора ", показва УНИАН в коментар за видеото, излъчено по Първи канал. 

" В същото време историята не изяснява по какъв начин тъкмо нападателите е трябвало да преминат съветската граница и за какво Беларус твърди, че терористите са се пробвали да влязат на нейна територия ", показва украинската организация.

УНИАН напомня, че нападателите от концертната зала в Подмосковието са избягали от мястото на случая с кола и са били арестувани едвам на идващия ден. Путин съобщи, че терористите са били арестувани на път за границата с Украйна, където са им подготвяли " прозорец ", добавя организацията. Скоро по-късно Александър Лукашенко съобщи, че след терористичното нахлуване е била засилена защитата на границата, тъй че нападателите " са обърнали тил и са отишли в сектора на украинско-руската граница ". 

Durante los interrogatorios, los terroristas que cometieron acciones monstruosas en Crocus City Hall, dieron las mismas versiones de los eventos que apuntan directamente a los clientes ucranianos. Tenían que quemar el vehículo en el que abandonaron el " Crocus City Hall ",
— Noticias de otro lado (@LadoNoticias)
" Ислямска страна " пое отговорност за нападението. Съединени американски щати също са сигурни в тяхното присъединяване, като са предизвестили Русия за вероятността от офанзива. В същото време Москва интензивно се пробва да хвърли виновността върху Украйна ", разяснява УНИАН.

След нападението в концертната зала " Крокус сити хол " съветски представители не един път обявиха, че съмненията им падат върху " украински националисти ", като в даден миг те замесиха и западни страни в хипотетично съучастничество, напомнят международните организации. Още директно след офанзивата украински представители, само че и представители на проукраински съветски доброволчески групи, настоящи в Украйна, отхвърлиха да са забъркани в нападението, напомня Франс прес. Впоследствие при всеки намек на Москва в тази тенденция украински представители обявиха, че версията на съветските представители не е вярна.

Отговорност за офанзивата още в нощта на 22 против 23 март пое афганистанският клон на " Ислямска страна ". Веднага по-късно американски разследващи представители споделиха, че съгласно разследващи данни ИД е виновна за офанзивата. Впоследствие международните организации разгласиха и информации, че Съединени американски щати и Иран са предупреждавали преди атентата Русия за сходна терористична опасност.

В нападението в концертната зала в Красногорск в Подмосковието починаха 144 души, а 551 бяха ранени. Руските управляващи задържаха 11 души, от които четирима, всичките родом от Таджикистан, са считани за непосредствени причинители. Всичките 11 арестувани са пратени в предварителния арест.

Припомняме и тази изложба от нашия списък:

* Във видеото:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР