Руската космическа агенция Роскосмос ще изпрати апарат на Луната за

...
Руската космическа агенция Роскосмос ще изпрати апарат на Луната за
Коментари Харесай

С 8 години закъснение: Русия насрочи първата си мисия до Луната

Руската галактическа организация " Роскосмос " ще изпрати уред на Луната за пръв път в актуалната история на страната (след разпада на Съветския съюз) на 13 юли тази година, ТАСС.

Апаратът " Луна 25 " ще се възползва от прозорец на 13 юли 2023 година Целта на плана, включващ тази станция, е изпращане на сонда, която да изследва региона на южния полюс.

По задачата се работи от доста години. Тя трябваше да се състои през 2015 година, само че изстрелването непрекъснато се отлагаше.

За последно това стана през септември 2022 година, когато новият (тогава) шеф на " Роскосмос " Юрий Борисов съобщи изместването за неопределена дата тази година.
https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/07/15/4369894_putin_mahna_rogozin_ot_roskosmos_no_moje_da_go_prati_v/

Основният проблем съгласно пресслужбата на " Роскосмос " е в графика на подготовката за стартирането и механически несъответствия, свързани с един от инструментите - датчик за скорост и разстояние.

 От Юпитер до Луната: петте галактически задачи на 2023 От Юпитер до Луната: петте галактически задачи на 2023

Русия афишира стартирането посред войната в Украйна, която помрачи галактическото ѝ съдействие по някои планове със Запада, само че и във времето на която галактическата конкуренция се ожесточава,. С известно отсрочване предходната година стартира и американската стратегия " Артемида ",



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР