Руската корпорация „Росатом“ разчита до 2030 г. да утрои приходите

...
Руската корпорация „Росатом“ разчита до 2030 г. да утрои приходите
Коментари Харесай

„Росатом“ разчита до 2030 г. да утрои приходите си от чуждестранни проекти


Руската корпорация „ Росатом “ разчита до 2030 година да утрои приходите си в долари от задгранични планове и нови посоки като произвеждане на въглеродни нишки, съобщи пред „ Ройтерс “ генералният шеф на компанията Алексей Лихачов.

След като основните съперници на „ Росатом “ - Areva и Westinghouse, се сблъскаха с финансови проблеми, съветската корпорация остава единствената в света интегрирана атомна компания, която обезпечава цялостния цикъл от услуги от обогатяване на уран до ръководство на нуклеарни боклуци.

Лихачов чака до 2030 година до 70% от приходите на „ Росатом “ да постъпват от задгранични планове, а до 40% - за сметка на нова продукция, включително неядрена.

„ Първата стъпка е да осъществяваме нашия поръчков портфейл от към 190 милиарда $, като 133 милиарда са за това десетилетие. От тях към 90 милиарда $ са контракти за строителство на АЕЦ зад граница в 12 страни “, сподели той.

„ Росатом “ е най-голямата атомна компания по размер задгранични поръчки в света – 36 енергоблока в страни като Беларус, Бангладеш, Китай, Индия, Турция, Финландия, Унгария и Египет.

„ Росатом “ е заинтригуван и от атомните стратегии на Аржентина и Саудитска Арабия. Ако светът продължи да се отхвърля от изкопаемите горива, то приходите на „ Росатом “ от задгранични поръчки могат да набъбнат още, счита Лихачов.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР