Руската корпорация Росатом“ и френският концерн EDF подписаха Меморандум за

...
Руската корпорация Росатом“ и френският концерн EDF подписаха Меморандум за
Коментари Харесай

Росатом и EDF подписаха Меморандум за разбирателство в сферата на научните изследвания и разработки

Руската корпорация „ Росатом “ и френският тръст EDF подписаха Меморандум за съгласие в областта на научно-изследователските и развойни действия. Церемонията се състоя по време на Световното нуклеарно ревю в Париж (WNE).

От съветска страна документът бе подписан от генералния шеф на „ Росатом “ Алексей Лихачов, а от френска - от генералния шеф на EDF Жан-Бернар Леви.

Целта на Меморандума е развиване на научно-техническо взаимоотношение сред предприятията на съветския и френския атомни браншове. Предвижда се реализирането на взаимни планове за създаване на иновационни артикули и решения, ориентирани към повишение на конкурентоспособността и равнището на сигурност на АЕЦ, както и по-нататъшното им предложение на международните пазари.

Направленията на евентуалното съдействие включват създаване на адитивни технологии, предпазване на сила, цифровизация и моделиране, както и взаимни планове за употреба на реактори на бързи неутрони.

„ Ние от дълго време сполучливо си сътрудничим с Франция в научно-изследователската сфера. И през днешния ден направихме още една значима крачка по пътя към развиване на научно-техническия капацитет на нашите страни. Това ще разреши напредъка освен на нашите компании, само че и на цялата атомна промишленост “, означи Алексей Лихачов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР