Руската корпорация Росатом“ и екип на National Geographic представиха в

...
Руската корпорация Росатом“ и екип на National Geographic представиха в
Коментари Харесай

Росатом и National Geographic представиха филми за уникалните кътчета на планетата

Руската корпорация „ Росатом “ и екип на National Geographic показаха в испанската столица плана Wild Edens (Диви божествен кътчета), който съставлява серия документални филми. Поредицата е отдадена на битката с световното стопляне.

„ Международната общественост би трябвало да осъзнае нуждата от преход към зелена сила като ефикасна и неотложна мярка за решение на казуса с изменението на климата “, подчертаха основателите на Wild Edens.

Проектът планува снимането и излъчването по National Geographic на серия пълнометражни документални филми за неповторимите екосистеми, които могат да изчезнат поради световното стопляне, в случай че индивидът не стартира де употребява чисти безвъглеродни източници на сила, каквито са безкарбоновите източници като АЕЦ и ВЕИ.

Първият филм е отдаден на животинския и растителния свят в неповторимите естествени ареали на Русия. Снимките са правени в отдалечените и диви ъгълчета на страната – Алтай, Камчатка и Арктика. Премиерата на първия филм ще бъде на десетото юбилейно ревю „ АТОМЕКСПО 2018 “, което ще се организира от 14 до 16 май в Сочи.

„ Вдъхновена от неповторимите естествени феномени и девствената и чиста хубост на околния свят, съветската корпорация „ Росатом “, която строи най-вече АЕЦ в света, поема отговорността за решение на екологичните провокации, които стоят пред човечеството “, съобщи на събитието в Мадрид първият заместител общоприет шеф на „ Росатом “ Кирил Комаров.

Експертите са безапелационни, че постигането на световните цели за понижаване на нездравословните излъчвания в атмосферата и задържане растежа на температурата няма по какъв начин да стане, в случай че международната енергетика не премине към „ зеления квадрат “ – АЕЦ, вятър, слънце и вода. Днес АЕЦ и ВЕИ не са съперници. Те са допълващи се един различен чисти източници на сила, които биха разрешили осъществяването на климатичните цели.

„ Росатом “ се смята за международен водач в производството на безвредна и чиста сила. Държавната корпорация сплотява 350 предприятия и научноизследователски институти в нуклеарната промишленост. Активно осъществя планове в региона на приложните проучвания и нововъведенията и годишно влага 4,5% от приходите си в проучвателен планове. От скоро с изключение на нуклеарни планове, корпорацията развива и планове във вятърната енергетика.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР