Руската компания Новатек и националната компания на Саудитска Арабия Saudi

...
Руската компания Новатек и националната компания на Саудитска Арабия Saudi
Коментари Харесай

Новатек и Saudi Aramco се договориха да развиват сътрудничеството при LNG


Руската компания Новатек и националната компания на Саудитска Арабия Saudi Aramco подписаха меморандум, който планува двете компании да си сътрудничат при изследването и добива на газ, а също по този начин при проучванията и технологиите. Това излиза наяве от известие на съветската компания Новатек. В документа се планува и реализиране на взаимни вложения в бранша на втечнения природен газ (LNG), в това число доставка и развиване на пазара на LNG.

Председателя на „ Новатек “ Леонид Михелсон, думите на който се цитират в известието отбелязва, че компанията вижда огромни вероятности в стратегическото партньорство със Саудитска Арабия. „ Стратегията на Новатек планува нарастване на производството на LNG I с бързи темпове посредством привличане на интернационалните сътрудници и ние приветстваме интереса на такава значима и от международен мащаб компания като Saudi Aramco във връзка с съдействието на световните газови пазари “, декларира той.

През предходната седмица министърът на енергетиката на Русия Александър Новак заяви по време на конгрес в Сочи, че двете компании са подписали меморандум за съдействие, а съглашение за влизането на саудитската компания в плана за произвеждане на полутечен природен газ - „ Арктика СПГ - 2 “ може да бъде подписано до, или по време на Петербургския енергиен конгрес тази година.
„ Арктика СПГ – 2 “ е вторият план на Новатек, обвързван с произвеждане на полутечен природен газ след „ Ямал СПГ “.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР