Руската компания, която строи газопровода Северен поток-2 - Nord Stream

...
Руската компания, която строи газопровода Северен поток-2 - Nord Stream
Коментари Харесай

Швейцария конфискува активите на компанията, строяща Северен поток-2

Руската компания, която строи газопровода " Северен поток-2 " - Nord Stream 2 AG, е получила заповед от управляващите в Швейцария за конфискуването на активите ѝ , оповестяват съветските медии.

По-рано съветският газов колос " Газпром " удостовери, че украинската газова компания " Нафтогаз " се пробва да изиска в Швейцария заплащането на 2,56 милиарда $ по решението на арбитража в Стокхолм на 28 февруари тази година.

 Полша разгласи
Полша разгласи " Северен поток-2 " за ново хибридно оръжие на Русия

Използвала го за подкопаване на НАТО и Европейски Съюз

Украинският президент Петро Порошенко също разгласи началото на процеса по наложително събиране на санкцията. Информацията е била доказана и от " Нафтогаз ".

Стокхолмският арбитраж през декември предходната година и февруари тази година излезе с решение по разногласията на " Газпром " и " Нафтогаз " във връзка с контракти за доставка и пренос на газ, задължавайки съветската компания да заплати на украинската страна към 2,6 милиарда $ обезщетение за недоставен газ.

 Германия отсече: Украйна да спре да ни подлага на критика за
Германия отсече: Украйна да спре да ни подлага на критика за " Северен поток-2 "

Германия полагала за преноса на съветски газ през Украйна

Според " Газпром " тези решения били основали дисбаланс в интерес на Киев. През март съветската газова компания апелира присъдата на арбитражния съд в Швеция, а също по този начин уведоми " Нафтогаз " за начало на процедура за преустановяване на договорите сред двете държавни компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР