Руската компания "Газпром" заяви, че е доволна от постигнатото споразумение

...
Руската компания "Газпром" заяви, че е доволна от постигнатото споразумение
Коментари Харесай

Газпром е доволна от сделката с ЕС

Руската компания "Газпром " съобщи, че е удовлетворена от постигнатото съглашение с Европейски Съюз по отношение на обвиняванията за монопол над доставките на газ за източноевропейските членове на Европейски Съюз.

„ Вярваме, че решенията взети през днешния ден, са най-хубавите за обикновено действие на целия европейски газов пазар “, обявиха от "Газпром " в изказване.

Със договорката "Газпром " ще избегне милиарди санкции.

Въпреки това европейският комисар, отговарящ за конкуренцията, Маргрете Вестагер съобщи в Брюксел, че компанията ще има съществени отговорности по отношение на държанието си за в бъдеще.

"Газпром " ще спре работа с "Нафтогаз ", газ за Европа ще има

Европейската комисия нанесе удар против „ Газпром”

Европейска комисия упрекна "Газпром " в корист с монопол

Сделката също по този начин “премахва компликациите, основани от "Газпром ", които пречат на свободното разпространяване на газ в Централна и Източна Европа “, сподели Вестагер.

#UPDATE More than a third of the gas consumed in the European Union is supplied by @GazpromEN https://t.co/HF2WXTN8bC
— AFP news agency (@AFP) May 24, 2018
„ Ние сме удовлетворени от решението да поемем отговорностите, обявени през днешния ден от Европейската комисия във връзка със съглашението за следствие “, написа в изказването на "Газпром ", като се цитира изпълнителния шеф на компанията Александър Медведев.

" "Газпром " постоянно е спазвал използваните разпореждания на законодателството на Европейски Съюз в региона на конкуренцията и още веднъж удостоверява уговорката си да ги съблюдава в бъдеще ", добави той.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР