Руската компания Газпром пописа с Турция протокол за сухопътния участък

...
Руската компания Газпром пописа с Турция протокол за сухопътния участък
Коментари Харесай

Газпром подписа документи за сухопътния участък на Турски поток за Европа

Руската компания " Газпром " пописа с Турция протокол за сухопътния сектор на директната линия на газопровода Турски поток за доставка на съветски газ за Европа, съобщи ТАСС.

Освен протокола, който е подписан през вчерашния ден в Санкт Петербург, " Газпром " и турската компания Боташ са сключили съглашение за главните условия и параметри на строителството на този сектор.

Подписването на документите разрешава да се премине към практическо осъществяване на плана. Строителството на сухопътния сектор на газопровода ще се прави от взаимна планова компания, която ще бъде основана на паритетна база, предава Българска телеграфна агенция.

" Газпром " стартира строителството на морския сектор на газопровода Турски поток през май 2017 година По думите на ръководителя на компанията Алексей Милер, строителството на тръбопровода върви по график, а полагането на първата линия ще приключи през май.

Морският сектор на Турски поток ще минава по дъното на Черно море до турския бряг. Дължината му е 930 километра. По-нататък ще бъде продължена сухопътна директна линия до границата с Гърция, чиято дължина ще бъде 180 километра. Първата линия е предопределена за турския пазар, а втората - за доставяне с газ на страните от Южна и Югоизточна Европа, като всяка ще бъде с потенциал 1
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР