Руската компанияГазпром и Българският енергиен холдинг (БЕХ), които са акционери

...
Руската компанияГазпром и Българският енергиен холдинг (БЕХ), които са акционери
Коментари Харесай

Тръгва ликвидацията на българската фирма за Южен поток

Руската компания " Газпром " и " Българският енергиен холдинг " (БЕХ), които са акционери в плановата компания за несъстоялия се газопровод " Южен поток " у нас, са решили да понижат капитала ѝ като стъпка за ликвидацията на сдружението.

На общо заседание на акционерите на 27 декември 2019 година е решено, че най-късно до края на април 2020 година от сметките на сдружението да се извадят 377.726 млн. лева, които обаче ще отидат напълно в " Газпром ", защото БЕХ има да връща на колегата си 97.7 млн. евро. От борда на шефовете пък е бил махнат някогашният началник на БЕХ Петьо Иванов и сменен от приемника му в холдинга Жаклен Коен.

Одобрено е било и съглашението за споразумяване на връзките сред двамата акционери, което обаче занапред следва да се подпише. От БЕХ оповестиха преди време пред Mediapool, че това ще стане до края на март 2020 година

Клауза против правосъдни искания от " Газпром "

Най-чувствителният миг в това съглашение е клаузата " Газпром " да не насочва никакви правосъдни искания против БЕХ поради неуспеха на плана, настояват осведомени с диалозите. Русия не стопира да твърди, че виновността е на България, въпреки решението да бе взето от съветския президент Владимир Путин. През декември 2014 година той разгласи, че вместо този план стартира " Турски поток ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР