Руската кампания в Източна Украйна, която преди е била насочена

...
Руската кампания в Източна Украйна, която преди е била насочена
Коментари Харесай

ISW: Всички руски сили съсредоточени към Северодонецк

Руската акция в Източна Украйна, която преди е била ориентирана към цялостното завземане на Луганска и Донецка област, в този момент е съвсем напълно съсредоточена върху Северодонецк.

Малко евентуално е съветските войски да са в положение да организират няколко интервенции по едно и също време , съгласно специалистите на американския изчерпателен център Институт за проучване на войната (ISW).

Поради това през идващите няколко дни настъплението югоизточно от Изюм и западно от Лиман ще бъде по-малко предпочитано за съветските сили в името на съсредоточаването на съществуващите сили в Северодонецк ще бъде по-приоритетно.
 Боевете за Северодонецк не престават
Боевете за Северодонецк не престават

В Донецк боевете не престават по цялата фронтова линия

От ISW проучват и сполучливата контраофанзива , извършена от украинските сили през уикенда покрай границата на Херсонска и Николаевска област , която е принудила съветските сили да преминат към защита. Самата офанзива на украинците не е довела до връщане на забележителна територия в близко бъдеще, само че тя може да попречва съветските дейности и евентуално да принуди Русия да реалокира подкрепления в Херсонската област. " Украинските контраатаки могат в допълнение да забавят съветските старания за консолидиране на административния надзор над окупираната южна част на Украйна ", се споделя в отчета.

Въпреки това към 29 май съветските сили не престават настъплението си югоизточно от Изюм към Славянск , макар че не са реализирани доказани триумфи.

Руските сили също по този начин не престават офанзивата за спиране на украинските сухопътни линии североизточно от Бахмут. Въпреки това е малко евентуално те да се опитат да щурмуват града непосредствено.
 Лавров: Донбас е приоритет за Русия
Лавров: Донбас е приоритет за Русия

Поддържа съветската теза, че освобождават Украйна от нацизма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР