Руската журналистка Марина Овсянникова, която работеше в държавната телевизия, обвинена

...
Руската журналистка Марина Овсянникова, която работеше в държавната телевизия, обвинена
Коментари Харесай

Журналистката Марина Овсянникова е избягала от Русия

Руската журналистка Марина Овсянникова , която работеше в държавната телевизия, упрекната в разпространяване на " подправени вести " за армията, е напуснала страната , откакто, сподели нейният юрист в понеделник, представен от Ройтерс.

В момента Овсяникова е " под закрилата на европейска страна ", сподели юрист Дмитрий Захватов, отказвайки да прецизира в коя страна се намира тя и по какъв начин е изягала, защото " това може да се окаже проблем за нея ".

Марина Овсянникова стана известна през март 2022 година откакто се на проправителствения " Първи канал ". Тя от 30 000 рубли (по това време към 250 евро) по отношение на митинга си, само че юристите й още тогава показаха, че може да бъде изправена пред нови обвинявания на по-късен стадий.

След като беше санкционирана, Овсянникова избяга от Русия и беше наета от немския вестник Die Welt. Но след това тя се върна в Русия, с цел да води борба за наставнически права , сподели тя в обществените медии. Тя продължава да подлага на критика войната.

През последните две седмици съветските съдилища подредиха на Овсянникова да заплати за дискредитиране на армията на страната в нейни изявления в обществените медии. Тя също по този начин беше арестувана за малко в средата на юли. Тогава нейният юрист не изключи опцията за наказателно следствие.
 Повдигнаха обвиняване на съветския опозиционер Иля Яшин
Повдигнаха обвиняване на съветския опозиционер Иля Яшин

Той е притеглен към наказателна отговорност поради рецензиите си против нашествието в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР