Руската инвестиционна банка ВТБ Капитал, част от групата компании ВТБ,

...
Руската инвестиционна банка ВТБ Капитал, част от групата компании ВТБ,
Коментари Харесай

ВТБ обяви, че се изтегля от Vivacom

Руската капиталова банка ВТБ Капитал, част от групата компании ВТБ, напълно ще излезе от състава на акционерите на българската телекомуникационна компания Виваком (Vivacom). Това излиза наяве от публично известие на ВТБ, качено на уеб страницата на банката.
В известието категорично е очебийно, че съдействието в развиването на Vivacom с другите акционери е било доста ползотворно и е разрешило цената на българския телеком да се усили доста. Припомняме, че предходната седмица стана ясно, че United Group купува българската компания за 1,2 милиарда евро, а най-големият акционер в телекома Спас Русев взе 46% дял за единствено 330 млн. евро. Предстои обаче регулаторно утвърждение на договорката с United Group, а от ВТБ показват убеденост, че бъдещият нов притежател ще даде по-добри вероятности за българския мобилен оператор.
ВТБ Капитал добави, че личната му инвестиция във Vivacom е " още един образец за сполучлива договорка с частен капитал в района ".
Припомняме, че ВТБ Капитал се причисли към консорциума VTL, с цел да влезе във Vivacom през 2015 година. Година по-късно беше извършен търгът, в който Спас Русев взе 46% от телекома. Той беше оспорен от Дмитрий Косарев, само че несполучливо. Самият Косарев също разгласи, че стартира правосъдни процедури против United Group поради новата договорка.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР