Руската инвазия в Украйна накара анализаторите на глобалната автомобилна индустрия

...
Руската инвазия в Украйна накара анализаторите на глобалната автомобилна индустрия
Коментари Харесай

Инвазията на Русия в Украйна ще намали глобалното автомобилно производство

Руската инвазия в Украйна накара анализаторите на световната автомобилна промишленост да поправят надолу прогнозите за производството и продажбите през идващите две години, откакто рецесията докара до затваряне на автомобилни фабрики в Източна Европа и провокира скокове в цените на към този момент така и така скъпите първични материали, съобщи Си Ен Би Си.

Някои заводи в Украйна се пробваха да продължат работа на фона на нашествието, само че съгласно медийна информация служащите е трябвало да ги изоставен, с цел да избягат от ракетен обстрел.

През март S&P Global Mobility, която до неотдавна бе известна като IHS Markit, намали прогнозата си за световно произвеждане на коли с 2,6 милиона транспортни средства както през 2022 година, по този начин и през 2023 година Според най-лошия сюжети непроизведените транспортни средства заради спора ще доближат 4 млн. броя.

Прогнозите са европейското произвеждане на коли да спадне с към 9% - почти 1 милион автомобила.

Част от този спад ще се дължи непосредствено на изгубените продажби на коли в Русия и Украйна, само че тези страни дружно образуват дребен дял от международния авто пазар - към 2% от общия брой през 2021 година

По-голямото терзание провокира дефицитът на материали и съставни елементи, които към този момент удрят европейските автомобилни производители и може да наранени и други пазари, войната продължи дълго.

Отделно, кредитните анализатори от S&P Global Ratings също по този начин предвиждат, че през 2022 година световните продажби на коли ще паднат с 2% под равнищата от 2021 година Това е забележителен спад по отношение на растежа на продажбите с 4% до 6% за 2022 година, който групата предвижда през октомври 2021 година

В отчета на групата се акцентира за спирания в доставките на сериозни автомобилни елементи от района, и по-специално на кабелни снопове от Украйна. На риск са изложени и суровините – Русия създава към 40% от паладия в света, който се употребява за изчистване на отработените газове на транспортни средства. Регионът е и производител на никел, който се употребява в батерии за електрически транспортни средства. Дори доставките на нормалните минерали и метали, като желязото, също са наранени. Всички тези материали са от основно значение за производството на коли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР