Руската инвазия в Украйна е причина за унищожаването на голяма

...
Руската инвазия в Украйна е причина за унищожаването на голяма
Коментари Харесай

Милиардерът, който планира да възстанови Украйна

Руската инвазия в Украйна е причина за унищожаването на огромна част от инфраструктурата на страната.
 Banksy, войната в Украйна и графити рисунките, които се появиха в Бородянка
Артистът, който пребори Путин на джудо

Banksy - и в Украйна

Миналата седмица за заплащането за възобновяване на вредите от войната в Украйна към Русия бяха отправени интернационалните апели. От Кремъл обаче яростно ги отхвърлиха.

Това се случи откакто Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция, съгласно която Русия би трябвало да понесе следствията от дейностите си, в това число заплащане на репарации. И защото резолюциите на Общото заседание имат алегорична тежест, само че нямат силата да наложат съблюдаване, по този начин и не може да се каже дали Русия в последна сметка ще се вслуша в интернационалните апели.

И до момента в който тази развръзка занапред следва, един австралийски милиардер се е захванал интензивно с проекта си за възобновяване на Украйна след войната.

Андрю Форест започва капиталов фонд, който се надява да натрупа най-малко 25 милиарда $. Според някои обаче сумата можа да доближи и до 100 милиарда. Самият Андрю Форест и брачната половинка му са вложили 500 милиона $ във фонда.

И с цел да сме по-конкретни по отношение на самодейността му, прецизираме, че тя е самодейност за зелен напредък на Украйна, която възнамерява да влага в първична инфраструктура като енергийни и телекомуникационни мрежи.
 Снимка 595739

Президентът Володимир Зеленски, несъмнено, нямаше по какъв начин да не приветства хода на милиардера.

" Ние ще се възползваме от обстоятелството, че това, което руснаците са унищожили, може елементарно да бъде сменено с най-новата, най-модерната зелена и цифрова инфраструктура ", показа той.

Фондът от своя страна пък се надява да получи поддръжката на държавни капиталови фондове и други професионални вложители.

Друго, което се знае за фонда е, че по него се работи още от началото на март. По думите на създателя му Андрю Форест проектът е бил разискван с редица международни водачи, измежду които президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, тогавашният министър председател на Обединеното кралство Борис Джонсън и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Делото на Андрю Форест безспорно е за образец, което ни дава съображение да не се и съмняваме в триумфа на фонда.

За милиардера знаем, че е натрупал благосъстоянието си с помощта на минно дело в Австралия. Той е създател и изпълнителен ръководител на компанията за желязна руда Fortescue Metals.
 Пожарите в Австралия, милиардерът Андрю Форест и голямата сума пари, които даде обещание
Кой даде 70 милиона $ за Австралия

Най-щедрото подаяние

През последните си години обаче Андрю Форест е насочил вниманието си към устойчиви технологии, с които цели да се трансформира в главен производител на зелен водород, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР