Руската информационна пропаганда в държавите от Западните Балкани застрашава тяхната

...
Руската информационна пропаганда в държавите от Западните Балкани застрашава тяхната
Коментари Харесай

Анализатори: Руска пропаганда застрашава пътя на Западните Балкани към ЕС и НАТО

Руската осведомителна агитация в страните от Западните Балкани заплашва тяхната евроатлантическа интеграция. Такива отзиви бяха изразени на интернационалната конференция на тематика " Западните Балкани и техният път към Европейски Съюз и НАТО ".

Русия употребява разнообразни ограничения, с които дискредитира Европейския съюз, уточни политическият консултант Софи Айзентраут. " Тази съветска агитация цели да отслаби позициите на Европейски Съюз и да предотврати неговото бъдещо разширение и това на НАТО. Русия се опасява от северноатлантическия алианс ", счита Айзентраут, съгласно която Европейски Съюз би трябвало да разобличи подправените вести и да разшири уговорката си в региона. 

Според Торстен Гайслър от фондация " Конрад Аденауер " евроинтеграцията на Западните Балкани изисква освен прогрес в политически, стопански и обществен проект, само че се свързва и с развиването на медийната среда. " Много е значимо публицистите да бъдат самостоятелни и да се управляват от ясни етични стандарти ", съобщи Гайслър, съгласно който е ясно, че бъдещето на страните от Западните Балкани е в Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР