Руската икономика може да се нуждае от десетилетие, за да

...
Руската икономика може да се нуждае от десетилетие, за да
Коментари Харесай

Сбербанк: Руската икономика ще се възстановява десетилетия

Руската стопанска система може да се нуждае от десетилетие, с цел да се върне към равнищата преди глобите от 2021 година Това съобщи основният изпълнителен шеф на най-голямата банка в страната Сбербанк, оповестява организация Ройтерс.

Икономическите ограничавания отрязаха Русия от половината от нейната търговия.

Западните страни постановиха стопански наказания на Русия, най-тежките които една нация в актуалната история е преживявала, откакто Москва изпрати войски в Украйна на 24 февруари, наричайки това „ специфична военна интервенция “.

Руските активи получиха неотложен удар и потребителските цени се повишиха, което накара управляващите да вкарат финансов надзор, да покачат главната рента и да лимитират способността на задграничните вложители да продават активите си в Русия.

Герман Греф, чиято банка се преглежда като заместител на съветската стопанска система, като държи по-голямата част от депозитите на семействата и корпоративните заеми, оцени в петък, че

страните, които са блъснали Русия със наказания, съставляват 56% от нейния експорт и 51% от вноса.

„ Това е опасност за 15% от брутния вътрешен артикул на страната, по-голямата част от стопанската система е под обстрел “, сподели Греф, някогашен министър на стопанската система, пред годишния интернационален стопански конгрес на Русия в Санкт Петербург.

„ В резултат - и в случай че не създадем нищо - може да ни би трябвало към десетилетие, с цел да върнем стопанската система на равнищата от 2021 година “, сподели Греф, призовавайки за структурно реформиране на съветската стопанска система.

Санкциите против съветски банки значително ограничиха финансовите транзакции с задгранични сътрудници, до момента в който Русия също е блокирана от приемане на съоръжение и елементи, нужни за нейната автомобилна, енергийна и въздушна промишленост.

Според Греф товарните колета са паднали шест пъти, до момента в който превозването по море и въздух също е възпрепятствано, защото глобите попречиха на съветските самолетни компании да летят на запад, а на кораби под съветски байрак е неразрешено влизането в пристанищата на Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР