Руската икономика може да достигне средния за света темп на

...
Руската икономика може да достигне средния за света темп на
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Русия може да достигне темп на растеж от 2,9%

Руската стопанска система може да доближи междинния за света ритъм на напредък от 2,9%, съобщи в изявление за ТАСС основният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева , представено от БГНЕС. 

" Първоначално прогнозата на Световната банка за напредък а на международната стопанска система е 2,9% до 2020 година Според мен това е постижима цел за Русия ", каза Кристалина Георгиева.

Според нея, с цел да се реализиран по-високи ритъм ове на напредък Русия би трябвало да се концентрира върху повишението на продуктивността както на капитала, по този начин и на труда, т.е. е належащо да се подтиква по този начин наречената обща продуктивност на факторите на произвеждане.

" Какво значи това особено за Русия ? Това значи доста съществено отношение към вложението в хората - в човешкия капитал, изключително в качеството на образованието, качеството на труда ", сподели Кристалина Георгиева.

Георгиева добави, че цифровизацията „ може изцяло да промени стопанската система, по-точно тя към този момент я трансформира.

" Фактът, че министър председателят Дмитрий Медведев пристигна на пленарната сесия на форума Гайдар с таблета си, а не с вестниците, е от огромно значение. Това е знак на такива промени ", каза още Кристалина Георгиева. 

Според нея, за младото потомство в доста страни по света животът към този момент не е вероятен без цифровизация.

" Искам да опиша една история с внучката ми. Аз съм добра баба и с нея постоянно беседваме. Казах й: " Когато бях като теб, на пет години, ние не разполагахме с тв приемник, ние не разполагахме с компютри “. Тя ме поглежда и сподели: " Тоест, вие сте имали единствено Ipad ли? ". За нея и новото потомство не може да има свят без мобилни устройства, без интернет и връзка ", каза още Кристалина Георгиева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР