Руската хакерска група NoName се похвали в своя канал в

...
Руската хакерска група NoName се похвали в своя канал в
Коментари Харесай

Руски хакери обявиха, че са изкарали строя сайтовете на редица банки в България заради украинското зърно

Руската хакерска група NoName се похвали в своя канал в Telegram, че е спряла достъпа до интернет страниците на редица огромни банки в България, в това число ДСК, ProCredit, Pireus и други, поради решението на българския парламент да анулира възбраната за импорт на украински селскостопански артикули, оповестява „ Фокус “.

„ Народното събрание на България реши да отстрани възбраната за импорт на украинско зърно. Подобни дейности мощно възмутиха фермерите, които заплашиха с митинг. Въпреки това чиновниците дадоха отговор, че „ възбраната за украински импорт е една от аргументите за повишението на цените в страната “. В същото време същото украинско зърно към момента не дава отговор на стандарта на Европейски Съюз. Но на кого му пука? “ – пишат NoName.

Проверка на „ Фокус “ сподели, че уеб страниците на банките сега работят без проблем, само че в българските медии се появи информация за обособени недоволства и прекъсване на работата на мобилните приложения в един и същи миг.

Според изказванията на съветската хакерска група, в границите на хакерската атака са наранени страниците на ДСК, Pireus, ProCredit, Централна кооперативна банка и Първа капиталова банка.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР