Руската главна санитарна служба Роспотреб надзор обяви няколко много важни

...
Руската главна санитарна служба Роспотреб надзор обяви няколко много важни
Коментари Харесай

Пик на К19 към 20 октомври, плато – 1 месец, ще ни мъчи 2 г.: Русия - slava.bg

Руската основна санитарна работа Роспотреб контрол разгласи няколко доста значими вести за ковид. Първата е, че съгласно учените хората, които прекарват остри респираторни болести най-вероятно получават имунитет за ковид, с изключение на тези, които сигурно го имат вродено поради разновидност в гените, която ги защищава от цялото семейство коронавируси, в това число SARS-CoV-2.

19 минути към този момент писа последното като цитира откривателя на първата в света съветска ваксина Спутник Ал. Гинцбург. Санитарната ревизия на Русия удостовери, че прекаралите лека форма на ковид имат слаб имунитет, най-вероятно до 6 месеца.

Тяхната прогноза за продължителността на пандемията, зародила през ноември - декември 2019 година е за период от 2 години: „ В течение на 2 година чакаме задоволително дейни позиции на COVID-19 СРЕД ЦИРКУЛИРАЩИТЕ СЕЗОННИ РЕСПИРАТОРНИ ВИРУСИ с периодическа поява на горещи точки в разнообразни географски райони”, съобщи зам.-директорът по клинико-аналитическата работа на Центъра за научни проучвания към Роспотребнадзор Наталия Пшеничная на хфорума Дни на вирусологията 2020.

Тя добави, че сега се записват повторни изригвания на ковид в Русия, който развой върви паралелно със същия в България. Докторът на медицинските науки по вирусология Анатолий Алщайн съобщи, че прогнозата е втората вълна в Русия, да стане по-интензивна и да прескочи равнищата от първата.

Пикът се чака към 15-20 октомври, след което се планува към едномесечно плато, цитира го авторитетният Известия.
Показателите на прираста се чака да бъдат по-високи от пролетно – летните, само че смъртността да бъде пъти по-ниска.

Това към този момент се следи в цяла Европа като паралелен развой, макар особеното начало на епидемията в другите елементи на Стария континент – по-рано на Запад и по-късно на Изток.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР