Руската главна прокуратура настоява Meta да бъде призната за екстремистка

...
Руската главна прокуратура настоява Meta да бъде призната за екстремистка
Коментари Харесай

Руската прокуратура поиска обявяването на Meta за екстремистка организация

Руската основна прокуратура упорства Meta да бъде приета за екстремистка организация и да бъде неразрешена активността й в Руската федерация . Това оповестиха за ТАСС в пресслужбата на Главната прокуратура на Руската федерация.

" В сходство с федералния закон " За противопоставяне на екстремистката активност " Главната прокуратура на Руската федерация изпрати искане до съда за признание на Meta Platforms Inc. за екстремистка организация и възбрана на активността й на територията на Руската федерация, ", се споделя в известието.

Освен това, заради съществуването на данни за закононарушения по алинея 2 на член 205.2 от Наказателния кодекс на Руската федерация ( " Пропаганда на тероризма " ) и алинея 2 на член 282 от Наказателния кодекс на Руската федерация (разпалване на ненавист и омраза със опасност от насилие), Главната прокуратура изпрати материали до Следствения комитет на Руската федерация за решение на въпроса за наказателното гонене.

Meta Platforms Inc. включва обществените мрежи Фейсбук, Instagram и WhatsApp messenger . Главната прокуратура заяви, че съгласно данни, доказани от изказване на представителя на Meta Platforms Анди Стоун от 11 март, в светлината на събитията в Украйна, компанията, съдържаща апели за принуждение против съветски жители, в това число военни.

" Подобни дейности на управлението на компанията освен образуват концепцията за допустимост на терористични действия, само че са ориентирани и към разпалване на ненавист и омраза към жителите на Руската федерация ", са декларирали от Прокуратурата.
 Путин блокира достъпа до Фейсбук и Twitter в Русия
Путин блокира достъпа до Фейсбук и Twitter в Русия

Блокират се всички, които не са в синхрон с политиката на Кремъл…

Главната прокуратура заяви, че " Роскомнадзор " лимитира достъпа до Instagram и Фейсбук . Според ведомството в Instagram се популяризират осведомителни материали, съдържащи " апели за осъществяване на насилствени дейности против жители на Руската федерация, в това число военнослужещи, и систематично се разгласява информация, съдържаща апели за присъединяване на жители на територията на Руската федерация в всеобщи вълнения, съпроводени с принуждение. " По-рано надзорният орган заяви за присъединяване на Фейсбук " в нарушавания на главните човешки права и свободи, правата и свободите на жителите на Руската федерация, които подсигуряват, наред с други неща, свободата на медиите ", напомня ТАСС.

Тази заран станая ясно, че платформите на Meta ще разрешат на потребителите на Фейсбук и Instagram в някои страни да насочат апели за принуждение против руснаци и съветски бойци в подтекста на нашествието в Украйна. Това излиза наяве от вътрешна преписка, забелязана от " Ройтерс ".

Става въпрос за краткотрайна смяна в политиката по отношение на речта на ненавист.

Освен това компанията за обществени медии краткотрайно позволява и някои постове в Русия, Украйна и Полша, в които се приканва за гибелта на съветския президент Владимир Путин , както и на беларуския му сътрудник Александър Лукашенко.

От поредност от вътрешни имейли до модераторите на наличие в Европа излиза наяве и че се позволява да бъде хвален десният украински батальон " Азов " , което нормално е неразрешено.

Временните промени в политиката по отношение на апелите за принуждение към съветски бойци се отнасят за Армения, Азербайджан, Естония, Грузия, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР