Руската главна прокуратура и Роскомнадзор са помолени да разследват певеца

...
Руската главна прокуратура и Роскомнадзор са помолени да разследват певеца
Коментари Харесай

Арестуват Киркоров за гей пропаганда на концерт?

Руската основна прокуратура и Роскомнадзор са помолени да проверяват артиста Филип Киркоров за нарушавания на законодателството, забраняващо ЛГБТ пропагандата по време на скорошен концерт в Санкт Петербург, споделя пред тези органи юристът Максим Суров.

Киркоров преметнал крайници си интимно през хорист и го прегърнал. В диалог с съветското издание „ Комерсант “ Суров уточни, че в случай че бъде приет за отговорен в сходни несъответствуващи обществени дейности, актьора

го чакат 14 денонощия административен арест. 

Представителите на Филип Киркоров обаче са уверени, че дело няма да има, предава БГНЕС.



Вниманието на московския юрист Максим Суров е привлечено от осъществяването на артиста Филип Киркоров на 17 април в концертната зала „ Октябърский “ в Санкт Петербург. Суров съобщи пред „ Комерсант “, че не е участвал на концерта, само че е видял фрагменти от осъществяването в интернет. Вследствие на това Максим Суров се обръща към Главната прокуратура и Роскомнадзор с молба за инспекция на дейностите на Киркоров по реда на член 6.21 от Административния кодекс (пропаганда на нетрадиционни полови връзки измежду непълнолетни).

Припомняме ви, че този закон не разрешава разпространяването на материали, които „ пропагандират нетрадиционни полови връзки или желания “ в реклами, книги, филми и медии.

Тя е по-често наричана закон, „ забраняващ пропагандата на ЛГБТ “.

„ Той е звезда и кумир на доста хора “, обосновава позицията си Суров. И децата го гледат, освен възрастните. Не мисля, че всички на концерта са били пълнолетни - там имаше и фамилии, които бяха пристигнали с децата си “, добавя юристът.



 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР