Руската газова компания и австрийската OMV продължиха договора за доставка

...
Руската газова компания и австрийската OMV продължиха договора за доставка
Коментари Харесай

Газпром и OMV продължиха до 2040 г. договора за доставка на руски газ


Руската газова компания и австрийската OMV продължиха контракта за доставка на съветски газ до 2040 година оповестяват съветските медии.

Председателят на „ Газпром “ Алексей Милер и ръководителят на OMV AG Райнер Зеле подписаха съглашение за доставка на газ до 2040 година сред „ Газпром износ “ и OMV Gas Marketing and Trading GmbH. Документът е подписан във Виена в наличието на президента на Русия Владимир Путин и канцлера на Австрия Себастиан Курц, оповестява Интерфакс.

Настоящият контракт за доставка на съветски газ за Австрия е със период на деяние до 2027 година

Освен това, както осведомят другите организации съветският „ Газпром “ и австрийската компания OMV не престават договарянията по договорката за продан на активи. Според съветския енергиен министър Александър Новак, директна продажба на OMV на дял в плана за разработка на ачимовските находища в Уренгойското находище не се разисква.

По-рано организация Ройтерс заяви, че OMV разисква придобиване на активи от съветския „ Газпром “, откакто Норвегия изрази неодобрение от плануваната замяна на активи сред фирмите.

През месец май министърът на енергетиката на Норвегия изрази неодобрение от плануваната договорка за продан на активи сред „ Газпром “ и OMV, вследствие на която „ Газпром “ ще получи норвежки активи от австрийската компания.

В рамките на договорката OMV би трябвало да поучи 24,98 % в плана за разработка на IV и V блок на ачимовските находища в Уренгойското находище, а „ Газпром “ - 38,5 % в норвежката OMV Norge AS. Сделката за продан на активи не допуска парично разплащане, като се изключи евентуални заплащания по затварянето й.

През октомври ръководителят на OMV Райнер Зеле сподели пред публицисти, че затварянето на договорката за продан на активи се забавя, поради извършените през септември в Норвегия избори. Пред РИА Новости през януари представителят на компанията Бригите Кек сподели, че затварянето на договорката е планувано за края на 2018 година, като освен това се възнамерява сключването на съглашение за корпоративно ръководство и съглашение на акционерите към края на годината и реализиране на контакт с норвежкото държавно управление.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР