Руската ФСБ неутрализира група привърженици на „Ислямска държава, които са

...
Руската ФСБ неутрализира група привърженици на „Ислямска държава, които са
Коментари Харесай

Русия арестува членове на ИДИЛ, планирали нападения над болници и училища

Руската ФСБ обезврежда група последователи на „ Ислямска страна ", които са възнамерявали терористични набези над учебни заведения и лечебни заведения в Ростовска област. Това оповестиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ на Русия.

" В активността на тайната клетка от последователи на " Ислямска страна " са били включени шестима поданици на района, измежду които жители на страна в Централна Азия и Русия. Те са подготвяли офанзиви против служители на реда и са възнамерявали терористични актове над медицински и просветителни институции ", оповестиха от ФСБ.

Когато специфичните сили на ФСБ се пробвали да задържат водача на групата в Азовския регион, той първо стрелял по силите за сигурност с картечница, а по-късно се е самоубил.Няма потърпевши цивилни и чиновници на реда по време на специфичната интервенция. В Ростов на Дон бяха арестувани останалите петима членове на групата, добавя Канал 3. " При обиск на адресите на престояване на арестуваните и оглед на мястото на случая, са открити и конфискувани готово за приложимост самоделно взривно устройство, автоматизирано огнестрелно оръжие и муниции, както и наркотични субстанции ", оповестиха от ФСБ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР