Руската ФСБ е неутрализирала група привърженици на Ислямска държава“, които

...
Руската ФСБ е неутрализирала група привърженици на Ислямска държава“, които
Коментари Харесай

В Русия са задържали членове на ИД, планирали нападения над болници и училища

Руската ФСБ е обезвредила група последователи на „ Ислямска страна “, които са възнамерявали терористични набези над учебни заведения и лечебни заведения в Ростовска област. Това оповестиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ на Русия .
" В активността на тайната клетка от последователи на " Ислямска страна " са били включени шестима поданици на района, измежду които жители на страна в Централна Азия и Русия. Те са подготвяли офанзиви против служители на реда и са възнамерявали терористични актове над медицински и просветителни институции “, оповестиха от ФСБ.
Когато специфичните сили на ФСБ се пробвали да задържат водача на групата в Азовския регион, той първо стрелял по силите за сигурност с картечница, а по-късно се е самоубил. Няма потърпевши цивилни и чиновници на реда по време на специфичната интервенция. В Ростов на Дон бяха арестувани останалите петима членове на групата, написа БГНЕС.
" При обиск на адресите на престояване на арестуваните и оглед на мястото на случая, са открити и конфискувани готово за приложимост самоделно взривно устройство, автоматизирано огнестрелно оръжие и муниции, както и наркотични субстанции ", оповестиха от ФСБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР