Руската федерация вече няма да участва в Съвета на Европа,

...
Руската федерация вече няма да участва в Съвета на Европа,
Коментари Харесай

Русия напуска Съвета на Европа

Руската федерация към този момент няма да взе участие в Съвета на Европа , защото " неприятелските към Русия страни от Европейски Съюз и НАТО не престават линията на заличаване на организацията и общото филантропично и правно пространство в Европа ", написа в изказване на съветското външно министерство, представено от ТАСС.

Както означават в съветското дипломатическо ведомство, страните от Европейски Съюз и НАТО, " вражески настроени към Русия, злоупотребявайки с безспорното си болшинство в Комитета на министрите на Съвета на Европа (КМСЕ), не престават " линията на заличаване на Съвета на Европа и общото хуманитарно-правното пространство в Европа ".

" Русия няма да взе участие в трансформацията от страна на НАТО и чинно след тях от Европейски Съюз на най-старата европейска организация в следващата платформа за заклинания за западното предимство и егоизъм. Нека се любуват на общуването между тях, без Русия ", споделиха от Министерството.

Руското външно министерство акцентира, че ходът на събитията " става необратим " . " Русия не има намерение да се помири с тези подривни дейности, осъществявани от груповия Запад в сходство с налагането на " учреден на правила ред ", който да размени интернационалното право, потъпкано от Съединените щати и техните спътници ", се споделя в документа.
 Меглена Кунева: Прекратено е участието на Русия в Съвета на Европа
Меглена Кунева: Прекратено е участието на Русия в Съвета на Европа

По думите й това е доста съществено предизвестие

От това изказване обаче не излиза наяве доколко Русия ще се дистанцира от Съвета , дали единствено няма да участва на съвещанията или въобще ще приключи участието си в организацията.

Припомняме, че Съветът на Европа спря правата на посланичество на Русия на 25 февруари в отговор на нашествието в Украйна, която стартира един ден преди този момент.

В сряда представители на Съвета на Европа обявиха, че " осъждат по допустимо най-строг метод непредизвиканата експанзия на Руската федерация против Украйна, неоправдана военна офанзива на една държава-членка на Съвета на Европа против друга държава-членка. Ние удостоверяваме нашата непоколебима поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници ".

Изявлението на италианския министър на външните работи и интернационалното съдействие и ръководителя на Комитета на министрите на Съвета на Европа Луиджи Ди Майо, ръководителя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Тини Кокс и генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич също приканва " Русия да се въздържа от военни офанзиви против цивилни лица и цивилен обекти ".

Съветът на Европа е една от най-старите европейски междуправителствени организации . Тя е учредена след Втората международна война, с цел да " предизвиква правата на индивида посредством интернационалните конвенции " и да се застъпва за народна власт и господство на закона. Тя сплотява 47 държави-членки, в това число Русия.

Както написа английският вестник " Индипендънт " правата на глас на Русия преди този момент са били краткотрайно прекъснати през 2014 г . поради анексирането на Крим. Русия отговори, като спря да заплаща членския си импорт. Американският вестник " Политико " напомня, че правата на глас на Русия са възобновени през 2019 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР