Руската федерация ще завърши газопровода Северен поток 2 дори ако

...
Руската федерация ще завърши газопровода Северен поток 2 дори ако
Коментари Харесай

Путин: Русия може и сама да построи Северен поток 2


Руската федерация ще приключи газопровода " Северен поток 2 " даже в случай че се наложи и сама, заяви президентът Владимир Путин измежду срещата си с немския канцлер Ангела Меркел. Меркел е в Москва на еднодневно посещаване по покана на Путин, предава ТАСС

„ Да, сигурно ще можем да го приключим независимо, без да се постанова да вземат участие непознати сътрудници. Времето е единственият въпрос, който поражда в това отношение ", заяви Путин на взаимна конференция с Меркел.

Президентът на Руската федерация въпреки всичко призна, че е допустимо да се наложи завършването на строителните работи по газопровода да се забавят с няколко месеца. „ Надявам се до края на тази година или през първото тримесечие на идната година работата да бъде приключена и газопроводът да проработи “, посочи Путин.

Русия прави оценка позицията на Германия в поддръжка на плана " Северен поток 2 ", добави той. " Отношенията сред Русия и Германия включват редица огромни взаимни планове в региона на енергетиката. Ние високо оценяваме виновната позиция на държавното управление на Германия в поддръжка на " Северен поток 2 ", приключи Путин.

Проектът " Северен поток 2 " би трябвало да бъде осъществен макар глобите, наложени от Съединени американски щати, съобщи немският канцлер Ангела Меркел по време на взаимната конференция с съветския президент.

" Това е на първо място стопански план. Вярваме, че " Северен поток 2 " към момента може да бъде приключен макар глобите от Съединени американски щати. Искам да повторя, че за всички политически спорове със Съединени американски щати не считаме глобите за верни и по тази причина поддържаме този план както преди ", добави немският канцлер.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР