Руската федерация ще проведе наблюдателна мисия над територията на България

...
Руската федерация ще проведе наблюдателна мисия над територията на България
Коментари Харесай

Руски разузнавателен самолет заснема България следващата седмица

Руската федерация ще организира наблюдателна задача над територията на България от на следващия ден, 5 юни, до 9 юни 2017 година, в осъществяване на Договора за определяне на режима „ Открито небе “, оповестиха от Министерството на защитата.

Групата за наблюдаване от Русия ще бъде съпроводена от специалисти по контрола на въоръженията от дирекция „ Стратегическо обмисляне “ и експерти по използване на контракта „ Открито небе “ от Командването на Военновъздушните сили.

Дейността ще включва полет с съветски аероплан за наблюдаване Ан – 30 Б по авансово координиран маршрут със снимане от въздуха на избрани сектори от територията на страната. По време на полета дейностите на съветския екипаж ще бъдат следени от български специалисти на борда на самолета, прецизират от МО.

Ангажиментите, поети от Република България по Договора „ Открито небе “ способстват за използване на ограниченията за подсилване на доверието и сигурността в европейски и международен мащаб, акцентират от министерството.

Договорът за определяне на режима „ Открито небе” (ДОН) е открит за сключване на 24 март 1992 година в Хелзинки. Той влиза в действие от 01 януари 2002 година, след одобрение от всички страни по него. Република България подписва контракта на 24 март 1992 година и го ратифицира на 15 април 1994 г. Договорът за определяне на режима „ Открито небе” е характерен детайл в набора от ограничения и договорености в региона на контрола на въоръженията. Неговото главно значение е в обезпечаването на опцията за мониторинг на териториите на страните посредством потреблението на механически средства. Страните могат да организират избран брой наблюдателни полети за събиране на информация годишно и са задължени да одобряват избран брой полети над своя територия. За да бъде подпомагано осъществяването на уговорките на страните по Договора за определяне на режима „ Открито небе”, е основана Консултативната комисия по „ Открито небе “. Заседанията на Консултативната комисия се обслужват от Секретариата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР