Руската федерация по лека атлетика с финансовата подкрепа на Министерството

...
Руската федерация по лека атлетика с финансовата подкрепа на Министерството
Коментари Харесай

Руската атлетика плати глоба от $6,3 млн.

Руската федерация по лека атлетика с финансовата поддръжка на Министерството на спорта на Руската федерация е изплатила санкцията от 6,3 млн. $, която и бе наложена от Световната атлетика. Това бе първото изискване за обновяване на изявите на съветски спортисти на интернационалните стартове в безпристрастен статус е изпълнено.

" Днес Руската федерация плати напълно в интерес на Световната атлетика 6,3 милиона $, от които 5 милиона $ е санкция, а 1,3 милиона е отплата за разноските ", съобщи президентът на федерацията Евгений Юрченко пред ТАСС. Изпълнението на отговорности в подобен забележителен размер би било невероятно без водещата роля на Министерството на спорта на Руската федерация.

" Особено бих желал да благодаря персонално на министър Олег Василиевич Матицин и членове на неговия добре съгласуван високопрофесионален екип, сигурни сме, че днешното удивително събитие ще стане основа за доближаване на позиции със международната атлетика в полза на всички съветски спортисти, съобщи Юрченко.

На 12 март на Руската федерация бе наложена санкция за присъединяване във подправянето на документи по делото на спортиста Данил Лисенко. Руската страна трябваше да заплати 5 милиона $ до 1 юли, само че не съумя да го направи в точния момент. Освен това федерацията трябваше да възвърне на Световната атлетика разноските в размер на 1,31 млн. Долара. На 30 юли в отговор на писмо на министъра на спорта Матицин, който подсигурява изплащането на всички пари до 15 август. Съветът на Световната атлетика реши да не предлага на Конгреса на организацията да лишава Руската федерация от участие и да се върнем към този брой през втората половина на август единствено при положение на несъблюдение. 

Пресслужбата на международната атлетика от своя страна удостовери, че ТАСС е получил нужната сума.  " Първото от изискванията, сложени от работната група, беше изпълнено напълно ", споделиха от организацията. Сега комисията за възобновяване би трябвало да изпрати обновена пътна карта до интернационалната федерация до 31 август, съдържаща подробна информация за усилване на антидопинговите действия. След като работната група на Световната атлетика прегледа и утвърди този документ (крайният период е 30 септември), изискванията, посочени от интернационалната федерация на 30 юли, ще се смятат за изпълнени, а съветските спортисти ще имат опция да се състезават на интернационалните стартове под безпристрастен байрак.

фото ТАСС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР