Руската федерация може да изпадне в дефолт, заради невъзможност да

...
Руската федерация може да изпадне в дефолт, заради невъзможност да
Коментари Харесай

JP Morgan: Русия може да изпадне в дефолт

Руската федерация може да изпадне в дефолт, поради неспособност да покрива дълга си в долари и друга валута. За това предизвестиха през днешния ден анализаторите на JP Morgan, представени от

Москва има заплащания по предходни отговорности по държавни облигации на стойност от над 700 млн. $ единствено през този месец. На хартия страната има задоволително валутни запаси, с цел да се оправи, само че глобите на Западните съдружници по суверенния й запас в долари, евро и йени, на процедура замразиха най-малко половината от тази сума.

" Санкциите над съветските държавни структури от Съединени американски щати и Европейски Съюз, контрамерките на Русия за ограничение на заплащанията в чужбина и генералното спиране на платежните услуги съставляват големи спънки за страната да прави заплащания по отговорностите си ", пишат от банката в записка до своите клиенти, до която Ройтерс се е добрала.

Засега от централната банка на Русия и финансовото министерство не дават отговор на запитванията на изданието.

Първата сериозна дата за ЦБР е 16 март, когато има планувани две заплащания. Трябва да се има поради обаче, че е съвсем несъмнено, че договорните връзки допускат 30-дневен гратисен интервал. Това значи, че възможен първи дефолт може да бъде отместен до 15 април.

Русия има малко под 40 милиарда $ дълг от интернационалните пазари, което по принцип е незначителна сума за съветската стопанска система. Едно изпускане на заплащане обаче може да провокира верига от отрицателни трендове, които да доведат до банкрут, пишат още анализаторите на JP Morgan.

Процесът по съкращаване надоли на кредитния рейтинг на Москва към този момент стартира, откакто S&P го смъкна до равнище " отпадък ", чака се това да създадат и Moody`s и Fitch.

Притесненията на банката се удостоверяват и от Института за интернационалните финанси, откъдето през тази седмици показаха, че почти половината от 640-те милиарда $ ресурси на Русия са на процедура дейно замразени от интернационалните наказания.

И още - за риска от несъблюдение на отговорностите предизвестиха през днешния ден и от Capital Economics. В известие до своите клиенти от там обаче напомнят, че глобите по дълга удрят и интернационалните вложители.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР