Руската Федерална служба за сигурност обвини украинския кораб „Донбас в

...
Руската Федерална служба за сигурност обвини украинския кораб „Донбас в
Коментари Харесай

Москва обвини украински кораб в провокация

Руската Федерална работа за сигурност упрекна украинския транспортен съд „ Донбас " в провокативни дейности, които заплашват мореплаването в Черно море. От своя страна украинският министър на защитата Алексей Резников упрекна съветската страна в осведомителна офанзива против Киев.

По версията на Федералната работа за сигурност украинският транспортен съд „ Донбас " се насочил към Керченския пролив, а екипажът не реагирал на предизвестията на съветската бреговата защита да промени курса си. Това станало по време на вчерашния диалог сред президентите на Съединените щати и Украйна Джо Байдън и Володимир Зеленски.

След приключването на диалога плавателният съд трансформирал курса си. Заместник-председателят на Комитета на Съвета на федерацията по интернационалните въпроси Владимир Джабаров изрази вяра, че в бъдеще Украйна ще се въздържа от сходни провокации.

Украинският министър на защитата Алексей Резников отговори, че „ Донбас " е избавителен транспортен съд, не носи на борда си оръжие и се е намирал в региона изцяло законно.

През ноември 2018г. съветската брегова защита задържа в Керченския пролив три кораба на украинските военноморски сили с 24 души на борда. Те бяха упрекнати в нелегално прекосяване на съветската държавната граница и освободени година по-късно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР