Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи, че е арестувала

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи, че е арестувала
Коментари Харесай

Русия арестува украински неонацисти, Киев отрича да има връзка с тях

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) заяви, че е арестувала 106 последователи на - както службата съобщи - украинска неонацистка младежка група, които възнамерявали набези и всеобщи убийства. Това става следващата " гореща точка " в така и така обтегнатите връзки сред Москва и Киев, отбелязва Ройтерс.

Според ФСС организацията МКУ (Маниаци. Култът на убийците) е основана от 21-годишния украински жител Егор Краснов под патронажа на украинските разследващи служби. Краснов е разгласен за интернационално търсене, съобщи ТАСС.

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) отхвърли да има нещо общо с тази организация.

В изказването си ФСС показва, че е направила арестувания в 37 от районите на Русия и че двама от арестуваните са възнамерявали да атакуван просветителни институции.

През последните седмици Русия употребява остра изразителност към Киев в миг, в който Украйна, Съединени американски щати и западните столици показаха опасения от скупчването на съветски войски наоколо до Украйна и опцията от инвазия.

Москва отхвърля да крои такива проекти и упреква Украйна и НАТО за подклаждане на напрежението и изиска гаранции от водения от Съединени американски щати Северноатлантически пакт, че НАТО няма да даде участие на Киев.

Вашингтон съобщи, че счита, че Русия може да възнамерява да употребява хипотетични " провокации " от страна на Украйна, с цел да оправдае нападателни военни дейности.

Киев също не престава с баража от обвинявания против Русия - предишния месец Киев упрекна Москва, че стои зад хипотетичен опит за прелом против президента Володимир Зеленски, което Кремъл отхвърли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР