Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) констатира, че участниците в

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) констатира, че участниците в
Коментари Харесай

Терористите, действащи в Русия, използват най-вече месинджъра Телеграм

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) установи, че участниците в тайни терористични кафези употребяват "тотално " разнообразни месинджъри и най-много Телеграм. Това заяви за ТАСС пресцентърът на ФСС, съобщи организацията.

При акции за търсене на настоящи в конспиративност кафези на интернационалните терористични организации ФСС е открила, че "участниците в тях тотално употребяват интернет месинджъри за тайна връзка между тях и с техните ръководители в чужбина ".

На съветска територия терористите употребяват най-активно Телеграм, който им дава "възможност да основават секрети чатове с високо равнище на криптиране на излъчената информация ", показва федералната работа.

Телеграм бе употребен по-специално от изпълнителя на атентата в метрото на Санкт Петербург от 3 април и от неговия ментор, давал упътвания от чужбина, показва ФСС. По нейни "достоверни данни " атентаторът самоубиец, неговите помагачи и задграничното им управление са употребявали "месинджъра Телеграм, с цел да скрият незаконните си замисли на всички стадии от организацията и подготовката на терористичния акт ".

Вчера съветски медии цитираха шефа на Роскомнадзор Александър Жаров, заплашил създателя на Телеграм Павел Дуров, че федералната организация ще блокира "до дни " месинджъра му на съветска територия, в случай че услугата не бъде записана в Русия и Роскомнадзор не получи данни за нея.

Жаров насочва такива закани от средата на май и против основателя на Телеграм, и против близо шестте милиона консуматори на услугата в Русия. Основателят на месинджъра предизвести, че следователно кореспонденцията на съветски държавни чиновници ще се трансферира от Телеграм в облачни услуги като Епъл клауд и Google драйв, следени от Съединени американски щати, показва радио "Ехото на Москва ".

"Какъв е смисълът от становище на националната сигурност на Русия? Отстрани нещата наподобяват като някакъв бойкот на държавните ползи ", разяснява Дуров дейностите на Роскомнадзор.

По-рано федералната организация включи в листата на неразрешените уеб сайтове ред месинджъри, отказали да й дават данни, припомня "Ехото на Москва ", представено от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР