Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) идентифицира втори украинец, заподозрян

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) идентифицира втори украинец, заподозрян
Коментари Харесай

Русия обвини още един украинец за убийството на Даря Дугина

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) разпознава втори украинец, обвинен в съпричастност към убийството на Даря Дугина, щерка на съветския националистически идеолог Александър Дугин, съобщи Асошиейтед прес.

ФСС съобщи, че става въпрос за украинския жител Богдан Циганенко и че той е снабдил главния обвинен – украинката Наталия Вовк, с подправен документ за идентичност и с подправени регистрационни номера за автомобила ѝ. Освен това службата сподели, че той ѝ е оказал помощ да направи взривното устройство, сложено под джипа на Дугина.

44-годишният Циганенко е дошъл в Русия през Естония на 30 юли и е напуснал страната ден преди убийството.

Дугина, която бе политически коментатор в съветски националистически ефирен канал, почина в нощта на 20 август в джипа си, който беше взривен от разстояние. 

ФСС счита, че убийството е било " квалифицирано и осъществено от украинските специфични елементи " и упрекна украинката Наталия Вовк в осъществяването на атентата. 

Според съветското разузнаване Вовк е пристигнала в Русия предишния месец, дружно с 12-годишната си щерка, и е наела апартамент в постройката, в която е живеела и Дугина. ФСС допуска, че тя и щерка ѝ са били на фестивала, в който са взели участие Дугина и татко ѝ, преди да бъде убита, а след атентата е избягала в Естония.

Автомобилът на Вовк е влезнал в Русия с регистрационен номер от така наречен Донецка национална република, след което е бил заменен в Москва с казахстански, а най-после, преди да влезе в Естония, към този момент е имал украински регистрационен номер. 

Днес ФСС сподели, че Циганенко е снабдил Вовк с казахстанския регистрационен номер, както и с казахстански документи за идентичност, които са принадлежали на действително лице - Юлия Зайко. Службата не оповести информация за това по какъв начин обвинената се е сдобила с другите регистрационни номера и дали те също са били подправени.

Киев изрично отхвърля да има нещо общо с убийството на Дугина. Естонските управляващи обявиха, че не са получавали никакви публични претенции или запитвания от Москва по отношение на Вовк. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР