Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) залови извършителя и организатора

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) залови извършителя и организатора
Коментари Харесай

Заловен е извършителят на атентата в Санкт Петербург

Руската Федерална работа за сигурност (ФСБ) залови причинителя и уредника на атентата в сряда в супермаркет в Санкт Петербург, заяви пресцентърът на ведомството, представен от формалната съветска организация ТАСС.

При детонацията на самоделно взривно устройство бяха ранени 18 души. Твърди се, че причинителят е сниман от камера в магазина виж във видеото.

Взрив в Санкт Петербург, 10 души са ранени

Владимир Путин: Взривът в Санкт Петербург е терористичен акт

Неназован източник от правоохранителните органи, представен от ТАСС, твърди, че той бил регистриран в психоневрологичен диспансер и имал "асоциален метод на живот ".

Източникът на ТАСС твърди също, че причинителят на атентата е локален гражданин, който живее в Красноселския регион на града, и е провел и направил терористичната офанзива самичък и пТази информация не е офицално доказана.

Властите не оповестяват името на хванатия, нито претекстовете за действието му, отбелязва Асошиейтед прес и напомня, че екстремистката формация "Ислямска страна " пое отговорност за терористичния акт.

St Petersburg supermarket bombing suspect arrested https://t.co/xiY0Sx5jVW
— BBC News (World) (@BBCWorld) December 30, 2017
Руски публични лица обаче подложиха на подозрение последния факт и допуснаха, че ИД се е пробвала по този метод да притегли внимание върху себе си във време, когато тя търпи провал в Сирия и имиджът й е на път да рухне.

Според Интерфакс обвиненият е 35-годишен гражданин на града, който споделил, че е член на локална фракция и взема опиати.

Задържаният е предаден на федералното разследване. Следствените управляващи го разпитват и ще изискат от съда непрекъснат арест за него, посочи говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР