Руската федерална служба за надзор на комуникациите, информационните технологии и

...
Руската федерална служба за надзор на комуникациите, информационните технологии и
Коментари Харесай

Русия поиска от Уикипедия да премахне още статии за войната в Украйна

Руската федерална работа за контрол на връзките, осведомителните технологии и всеобщите медии (Роскомнадзор) изиска от рускоезичната " Уикипедия " да отстрани още пет страници за дейностите на Русия на територията на Украйна. Искането се базира на решенията на Главната прокуратура, заяви " Интерфакс ".

" Роскомнадзор реши да не чака до вторник и изпрати уведомления от Генералната прокуратура по пет члена едновременно. (...) Те изискват унищожаване на информация, само че не споделят какво тъкмо ", се споделя в известие от " Уикипедия " в " Туитър ".

И петте публикации са отдадени на събитията на територията на Украйна, случили се, откакто Русия разгласи началото на " специфична военна интервенция ". Те са включени в Регистъра на информацията, популяризирана в нарушаване на закона, който включва по-специално " неточна публично значима информация ".
 Русия желае да санкции
Русия желае да санкции " Уикипедия " с 4 млн. рубли - $48 780, за неразрешена информация

" Роскомнадзор " вижда дезинформация " за специфичната военна интервенция "

Според известията на RKN, оповестени от Уикипедия, описанието на информацията, породила настояванията на Генералната прокуратура, е еднообразно и във всичките пет документа и е сходно на изпратените по-рано известия на отдела.

Припомняме, че на 31 март Роскомнадзор съобщи, че ще държи " Уикипедия " виновна за крах да отстрани " ненадеждна " информация от платформата. Регулаторът добави, че вследствие на това платформата може да бъде санкционирана до 4 милиона рубли (48 780 долара).

" Роскомнадзор ще сформира протокол за административно нарушаване по член 13.41 от Кодекса за административните нарушавания на Руската федерация по отношение на интернет портала на Wikipedia за неизтриване на ненадеждни обществено значими материали, както и друга неразрешена информация ", обявиха тогава от Роскомнадзор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР