Руската Федерална антимонополна служба (ФАС) представи концепция за задължителното предварително

...
Руската Федерална антимонополна служба (ФАС) представи концепция за задължителното предварително
Коментари Харесай

ФАС: производителите трябва да инсталират руски приложения в смартфоните

Руската Федерална антимонополна работа (ФАС) показа идея за наложителното авансово инсталиране на съветски приложения в продаваните в РФ мобилни телефони. Концепцията се базира на пътната карта за развиването на конкуренцията в другите стопански посоки, одобрена от съветското държавно управление през месец август 2018 година.

„Предварителното инсталиране на приложения в смарт телефоните е най-ефективният канал за тяхното постигане до всички крайни консуматори и се употребява на процедура от всички разработчици на операционни системи и потребителски интерфейси. Мобилните устройства се продават на световния пазар и съветските програмисти не съумяват да предложат своите артикули измежду авансово конфигурираните стратегии, както и да се конкурират със основателите на мобилните операционни системи„.

Срещу тази идея се изрекоха Асоциацията на комерсиалните компании и производителите на битова и електронна техника, в която вземат участие Гугъл, Samsung, Apple, Huawei и други производители на мобилна електроника. Асоциацията на фирмите и производителите помоли ФАС да се откаже от тази идея, тъй като в този случай ще би трябвало да се създават съветски версии на операционните системи на смарт телефоните, което осезателно ще вдигне техните цени.

Няколко дни по-късно негативно мнение по отношение на концепцията показаха фирмите още веднъж Apple, както и  Microsoft и Intel. От друга страна, съветските компании Mail.Ru Group, Kaspersky Lab, МТС и Мегафон поддържат новата идея на съветската Федерална антимонополна работа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР