Руската федерална агенция за въздушен транспорт започна разследване на катастрофата

...
Руската федерална агенция за въздушен транспорт започна разследване на катастрофата
Коментари Харесай

Евгений Пригожин загина при самолетна катастрофа

Руската федерална организация за въздушен превоз стартира следствие на злополуката на частен аероплан " Ембраер " станала в Тверска област в сряда, предава ТАСС. Сред пасажерите е бил създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, се показва в изказване на Федералната организация за въздушен превоз.
 
" Започнато е следствие на злополуката на аероплан " Ембраер ", станала тази нощ в Тверска област. Според листата на пасажерите измежду тях е името и семейството на Евгений Пригожин ", означават от ведомството. Всички на борда са починали, показват пред ТАСС от пресслужбата на съветското министерство на изключителните обстановки.
 
" Самолетът " Embraer Legacy " е изпълнявал полет от летище Шереметиево (Москва, бел. ред.) за Санкт Петербург. На борда е имало трима водачи и седем пасажери. Всички са починали ". Инцидентът е станал покрай село Куженкино. От службите за незабавна помощ оповестиха, че са разкрили телата на четирима души. Самолетът е изгорен при удара в земята. Летял е по-малко от половин час след излитането си от Москва.

Видео от горящия аероплан разпространиха съветски пропагандистки Telegram канали. 

По-рано през днешния ден каналът " Сива зона " в Телеграм, обвързван с " Вагнер ", разгласи, че самолетът е бил свален от съветската противовъздушна защита в Тверска област. Освен като водач на наемническата формация, Пригожин беше прочут с околните си връзки с съветския деспот Владимир Путин.
 
В края на юни обаче предприемачът подвигна въоръжен протест против съветското военно командване, поради което Путин се отхвърли от него. Бунтът завърши с разпореждане " Вагнер " да се отдръпват, след което наемниците се изтеглиха от Украйна и Русия и се трансферираха в Беларус. Пригожин получи леговище там, както и гаранции, че против него няма да има правосъдно гонене за бунт, вследствие на договорка, контрактувана с Путин и беларуския президент Александър Лукашенко.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР