Руската Дума ще обсъди закон, с който чуждестранните медии се

...
Руската Дума ще обсъди закон, с който чуждестранните медии се
Коментари Харесай

Русия обсъжда закон за обявяване на чуждите медии за шпиони

Руската Дума ще разиска закон, с който задграничните медии се признават за непознати сътрудници. Това идва в отговор на глобите, които американското държавно управление наложи над съветската телевизия RT („ Русия през днешния ден “), като я принуди да се записва като непознат сътрудник, долната камара на съветския парламент одобри предложение, с което медиите с непознато финансиране в Русия да се признаят като непознати сътрудници, оповестява Българска национална телевизия, базирайки се на ТАСС.

Руският канал RT беше упрекнат, че е взел присъединяване в хипотетичната съветска интервенция в американските избори, припомня BBC.

Говорителят на държавната Дума Вячеслав Володин съобщи, че предлагането е направено напълно като отговор на американските дейности.

Обсъждаме съразмерен отговор и подчертаваме, че медиите не трябва да получават сходно отношение. Ако непозната страна направи нещо сходно, ние ще отговорим и постоянно ще го вършим, сподели той.

Законът би засегнал медии с финансиране отвън Русия, като ще бъдат подложени на спомагателни условия. Ако те не бъдат спазени, активността на медиите ще бъде замразена, отбелязва BBC. Потенциални медии, които ще попаднат под ударите на закона, са „ Гласът на Америка “ и „ Радио свободна Европа “, които са с американско финансиране.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР